ΕΛΛΑΔΑ του ΣΥΡΙΖΑ 2017! Τώρα έχουμε Εθνική Ομάδα ‘Προσφύγων’! - UNPOLITICAL

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

ΕΛΛΑΔΑ του ΣΥΡΙΖΑ 2017! Τώρα έχουμε Εθνική Ομάδα ‘Προσφύγων’!


Συγκροτήθηκε η πρώτη ‘Εθνική’ Ομάδα Προσφύγων. Θα σας παραθέσουμε το Δελτίο Τύπου για τη συγκρότηση αυτή και στη συνέχεια θα σας παραθέσουμε κάποιες σκέψεις μας.

«Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το Διεθνές Ινστιτούτο Αθλητισμού Πύρρος Δήμας ανακοινώνουν τη συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας Προσφύγων Ποδοσφαίρου, μέσω του Προγράμματος Εκγύμνασης και Αποφόρτισης Νέων Προσφύγων και Μεταναστών. Ένα πρόγραμμα που από κοινού διενεργείται εδώ από τις αρχές του 2016 στα προσφυγικά καμπ της χώρας και στους ξενώνες ασυνόδευτων ανηλίκων των παιδικών χωριών SOS.

Περισσότεροι από 500 πρόσφυγες συμμετείχαν σε δοκιμαστικά τεστ και ασχολήθηκαν με το δημοφιλέστερο άθλημα, έχοντας την ευκαιρία αφενός να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους και να ξεφύγουν από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους και αφετέρου να μην εγκαταλείψουν τα όνειρά τους.


Με δεδομένο ότι στη χώρα μας βρίσκονται αρκετοί πρόσφυγες που είχαν αγωνιστεί σε εθνικές ομάδες και σε επαγγελματικούς συλλόγους των χωρών τους , το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σ’ αυτούς τους ανθρώπους να ασχοληθούν ξανά με το ποδόσφαιρο.

Την ομάδα απαρτίζουν αθλητές από χώρες όπως το Μάλι, τη Γουινέα, το Αφγανιστάν, τη Συρία, τη Σιέρα Λεόνε κ.α.


Η Εθνική προσφύγων απαρτίζεται από 25 αθλητές και προπονητές τους είναι οι Δημήτρης Βελλιανίτης και Διονυσία Νικολούτσου.

Η ομάδα που συγκροτήθηκε από όλους τους καταυλισμούς προσφύγων που διενεργείται το πρόγραμμα, θα εκπροσωπεί τους πρόσφυγες αθλητές σε ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις.

Το πρόγραμμα έχει σαν στόχο να αναδείξει τους αθλητές, που θα μπορέσουν να στελεχώσουν επαγγελματικές ομάδες και σαφώς να γίνουν πρότυπο στους υπόλοιπους πρόσφυγες, με το συμβολισμό πως μέσω του αθλητισμού μπορούν να ενταχθούν και να διακριθούν στην ελληνική κοινωνία.

Το ερχόμενο διάστημα εγνωσμένης αξίας ποδοσφαιρική προσωπικότητα, θα αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή, προκειμένου να βοηθήσει στην ανάδειξη των αθλητών, αλλά και στην οργάνωση και προώθηση του προγράμματος.

Τέλος, στόχος του προγράμματος είναι η συνεργασία με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, καθώς την Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, προκειμένου να συμβάλουν στην ανάδειξη των προσπαθειών αυτών των αθλητών….»

Ο συντάκτης του άρθρου έχει μία απορία. Πρόσφυγες θεωρούνται οι Σύροι και Ιρακινοί αφιχθέντες στην Ελλάδα. Όσοι προέρχονται από άλλες χώρες (Πακιστάν, Αφγανιστάν, Β. Αφρικανικές χώρες κλπ) ΔΕ θεωρούνται πρόσφυγες αλλά παράνομοι μετανάστες. Παρατηρήστε τη φωτογραφία. Βλέπετε κάποιον που να μοιάζει με Σύρο ή Ιρακινό. Στο συντάκτη θυμίζουν Αφρικανούς. To δελτίο τύπου κάνει λόγο και για Σύρους, που μπορεί να μην εμφανίζονται στη φωτογραφία. Ο συντάκτης δεν έχει λόγο να αμφισβητεί το Δελτίο Τύπου. Ποιος όμως ο λόγος να αποκαλούνται πρόσφυγες; ποιος ο λόγος αν είναι νόμιμοι μετανάστες να μην αποκαλούνται έτσι ενώ αν είναι παράνομοι μετανάστες να μην έχει εφαρμοστεί ο νόμος;

Πρέπει να γίνει γίνει σαφές πώς άλλο πρόσφυγες, άλλο μετανάστες, άλλο λαθρομετανάστες.

Περίεργα πράγματα στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.