9 πράγματα που πρέπει να έχεις στο βιογραφικό σου και είναι πιο σημαντικά από τα πτυχία (pics) - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

9 πράγματα που πρέπει να έχεις στο βιογραφικό σου και είναι πιο σημαντικά από τα πτυχία (pics)

Το να ψάχνεις για μια θέση εργασίας στην σημερινή εποχή δεν είναι ένα εύκολο κατόρθωμα. Ένα πράγμα που το κάνει πολύ δύσκολο είναι και ο μεγάλος ανταγωνισμός. Ακολουθούν 9 πράγματα που μπορεί να σου δώσουν προβάδισμα σε σχέση με τους υπόλοιπους. Πρέπει πρώτα από όλα να έχετε ένα καθαρό, ευανάγνωστο βιογραφικό με στοχευμένες όλες εκείνες τις δεξιότητες που θέλετε να προβάλετε.
Αν το βιογραφικό σας είναι εύκολο να διαβαστεί, δεν έχει μέσα λάθη και μάλιστα διαθέτετε και σχετικά μεγάλη εμπειρία, έχετε ένα πρώτο προβάδισμα έναντι στον ανταγωνισμό. 
Αν μάλιστα προσθέσετε και τα παρακάτω skills, η κίνηση αυτή μπορεί να σας απογειώσει κυριολεκτικά. 
Ας δούμε τι δεξιότητες πρέπει να έχετε, πέρα από τα πτυχία, έτσι ώστε να πετύχετε όσο το δυνατόν πιο εύκολα στην αγορά εργασίας. 
1. Adobe Photoshop 
Αν ψάχνετε να ακολουθήσετε μια πιο δημιουργική καριέρα, η επεξεργασία φωτογραφιών είναι μια βασική γνώση που συνήθως είναι απαραίτητη. 
2. Microsoft Excel 
Όσοι σκοπεύουν να εργαστούν στον τομέα των οικονομικών πρέπει να ξέρουν ότι θα περάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους παρέα με ένα υπολογιστικό φύλλο του Microsoft Excel. Έτσι είναι σημαντικό να γνωρίζετε απέξω και ανακατωτά αυτό το πρόγραμμα. 
3. Ξένες γλώσσες
Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας μπορεί να μην είναι εύκολη υπόθεση, αλλά τα οφέλη της μιας δεύτερης γλώσσας είναι αποδεδειγμένα. Οι άνθρωποι που είναι δίγλωσσοι τείνουν να έχουν καλύτερη μνήμη και είναι καλύτεροι στο "multitasking".  
4. Web development 
Μια βασική κατανόηση της ανάπτυξης ιστοσελίδων είναι χρήσιμη στην σημερινή εποχή. Δεν λέμε να είστε σε θέση να φτιάξετε από το μηδέν ένα site, αλλά αν έχετε βασικές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, ειδικά αν σκοπεύετε να εργαστείτε σε θέσεις τεχνολογίας,  είναι εξαιρετικά σημαντικό προσόν. 
5. WordPress 
Αν είστε ήδη συντάκτης σε έντυπα μέσα και θέλετε να κάνετε την μετάβαση σε ψηφιακά, όλοι όσοι εργάζονται σε sites,  θα πρέπει να γνωρίζουν καλά το WordPress, ακόμα και αν δεν εργαστούν σε αυτό το περιβάλλον. Είναι ένα εξαιρετικό προσόν, ειδικά για αυτό τον κλάδο γιατί θα σας κάνει να κατανοήσετε καλύτερα το ψηφιακό περιβάλλον που θα εργαστείτε στην νέα σας θέση. 
6. Να έχετε ευχέρεια στην ομιλία 
Δεν έχει σημασία που θα εργάζεστε, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Θα πρέπει πιθανότατα κάποια στιγμή να μιλήσετε μπροστά σε πλήθος σε κάποιο σημείο στην καριέρα σας. Μερικοί άνθρωποι είναι «γεννημένοι για αυτό», άλλοι δεν είναι. Αν βρίσκεστε στη δεύτερη κατηγορία, πρέπει να ξεκινήσετε να το δουλεύετε. 
7. SEO 
Αρχίστε να εξετάζετε το ενδεχόμενο να μάθετε το search-engine optimization (ή αλλιώς SEO). Το να προσθέσετε το SEO στο σύνολο των ικανοτήτων σας, δείχνει στους πιθανούς εργοδότες σας ότι είστε σε θέση να τρέξετε μια επιτυχημένη καμπάνια. 
8. Google Analytics 
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζετε να χειρίζεστε καλά αυτό το εργαλείο της Google. Και είναι και εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουν οι πιθανοί εργοδότες σας ότι το γνωρίζετε! Θα σας λύσει τα χέρια και θα σας «κατευθύνει» σωστά αν ασχοληθείτε με τον χώρο των διαδικτυακών μέσων. 
9. Product management 
Πρέπει να έχετε την ικανότητα να διακρίνετε αν κάτι έχει πιθανότητες επιτυχίας και να το χειριστείτε σωστά. Ειδικά αν ξεκινάς κάτι από την αρχή, είναι πολύ δύσκολο και πρέπει να είστε σε θέση να κρίνετε την απόδοσή του, είτε αυτό είναι ένα προιόν είτε είναι ένα απλό άρθρο που θα γράψετε και θα το ανεβάσετε στο site. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.