Παρά την κρίση στην Ευρώπη αγοράζουν αυτοκίνητα - Άνοδο και στην Ελλάδα - UNPOLITICAL

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Παρά την κρίση στην Ευρώπη αγοράζουν αυτοκίνητα - Άνοδο και στην Ελλάδα


Παρά την κρίση του ευρώ, σχεδόν όλες οι χώρες- μέλη της σημείωσαν αύξηση των πωλήσεων το 2016. Ανάμεσά τους και η Ελλάδα (+4,2%).

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτου δημοσίευσε την ανοδική πορεία στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων. Μάλιστα πρόκειται για το τρίτο έτος συνεχόμενης αύξησης πωλήσεων, πάνω από τις προβλέψεις για το τελευταίο έτος.

Γιάννης Τσιρογιάννης (gt@newsauto.gr)

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αποτελούν τον καθρέφτη των πωλήσεων. Αυτές λοιπόν αυξήθηκαν σε ποσοστό 6,8% συγκεκριμένα στα 14,6 εκατομμύρια οχήματα το 2016, δύο φορές επάνω από τις αρχικές προβλέψεις του έτους.

Η ζήτηση παρέμεινε ισχυρή στις πέντε μεγάλες αγορές αυτοκινήτου στην Ευρώπη, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία αλλά και Ισπανία.

«Αυτή η θετική τάση είναι ένα σημάδι, ότι παρά την πολιτική αστάθεια και οικονομική αβεβαιότητα μετά από σημαντικά γεγονότα το 2016, όπως ήταν το Brexit ή το ιταλικό δημοψήφισμα, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών παρέμεινε υψηλή», δήλωσαν με έμφαση διοικητικά στελέχη της Ένωσης.

Μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων αγορών αυτοκινήτων στην ΕΕ, ήταν η Ιταλία και η Ισπανία οι οποίες αυξήθηκαν ταχύτατα, παρότι εξακολουθούν να αναρρώνουν από την απότομη πτώση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ.


Η αύξηση στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ υποχώρησε μόνο το Δεκέμβριο, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να σημειώσει αύξηση 3% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, συγκεκριμένα στα 1,14 εκατομμύρια οχήματα.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν πως οι πωλήσεις στις μεγάλες αγορές αυτοκινήτου στον κόσμο θα συνεχίσουν να αυξάνονται και το 2017, ωστόσο, η ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί, σύμφωνα με τους αναλυτές. Θετικό κλίμα προβλέπουν και για τις αναδυόμενες αγορές, το τρέχον έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.