Κόπηκαν η μία στις τρεις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης - UNPOLITICAL

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Κόπηκαν η μία στις τρεις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης


Ωστόσο υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις δικαιούχων που ενώ έκαναν εμπρόθεσμα την αίτηση και την αγορά του πετρελαίου, δεν θα δουν λεφτά στην τράπεζα, επειδή οι πρατηριούχοι δεν είχαν αποστείλει τα στοιχεία τους έως 10 Ιανουαρίου. Οι πρατηριούχοι υποστηρίζουν πως ο νόμος τους δίνει 15 μέρες περιθώριο να στείλουν στοιχεία στην ΓΓΠΣ (δηλαδή έπρεπε να τα στείλουν έως τις 15-16 Ιανουαρίου) αλλά το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε την διαδικασία πληρωμών στις 12 του μηνός και έτσι δεν είχε ακόμα όλα τα στοιχεία πωλήσεων Δεκεμβρίου στο σύστημα.

Αυτοί οι δικαιούχοι θα πάρουν τελικώς τα λεφτά τους τον Ιούνιο, αν δεν αλλάξει κάτι. Ήδη όμως οι 380.000 «τυχεροί» που πρόλαβαν μέσα στις μόλις 15 μέρες του Δεκεμβρίου που λειτούργησε η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων στο Taxis να στείλουν αίτηση, θα λάβουν συνολικά 61 εκατ. ευρώ.

Με άλλα λόγια απομένουν μόλις 34 εκατ. ευρώ (το 1/3) από τα συνολικά 105 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν εφέτος, για να δοθούν σε όλους τους υπόλοιπους που θα πληρωθούν τον Ιούνιο, δηλαδή και σε αυτούς που ήδη έχουν κάνει αίτηση αλλά τους καθυστέρησε το Taxis, αλλά και όσοι θα κάνουν αγορές και αιτήσεις από τον Ιανουάριο μέχρι 31 Μαΐου 2017.

Μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν όσοι αντιμετωπίζουν πραγματικό οικονομικό πρόβλημα, αν δεν είχαν έτοιμα τα λεφτά για να αγοράσουν πετρέλαιο τον Δεκέμβριο, αλλά και να αγοράσουν τώρα δεν θα πάρουν επίδομα πριν τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπέρασαν τις 600.000 οι συνολικές αιτήσεις που υποβλήθηκαν ως τώρα, αλλά μετά από επεξργασία των στοιχείων κόπηκαν οι αιτήσεις του 30%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.