Στρατιωτικοί Θεσσαλίας: Όχι σε νέο μισθολόγιο-Να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Στρατιωτικοί Θεσσαλίας: Όχι σε νέο μισθολόγιο-Να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ


Την “είδηση” που προέκυψε από την πρόσφατη κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων, και δεν είναι άλλη από την επικείμενη σύνταξη νέου μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις, σχολιάζει με παρέμβασή του ο πρόεδρος των στρατιωτικών περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο κ. Στέφανος Κουκουράβας σε δηλώσεις του στο Onalert, καθιστά σαφές ότι οι στρατιωτικοί δεν επιθυμούν νέο μισθολόγιο, και επιμένουν στην εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση, παρά τις σχετικές υποσχέσεις.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κουκουράβας αναφέρει:

Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι ανεύθυνες ερμηνείες και σπερμολογίες τείνουν να προκαλέσουν ένα ρευστό περιβάλλον στον κλάδο μας με αναπάντητο το καίριο ερώτημα τι μέλλει γενέσθαι με τα ισοδύναμα και το μισθολόγιο μας;

Αρνούμαι να δεχτώ ότι μια υπεύθυνη Κυβέρνηση μπορεί να μένει απλός θεατής όσων ηθελημένα ή άθελά τους παίζουν με την υπηρεσιακή μας υπόσταση, καλλιεργώντας ένα κλίμα ανησυχίας και αγωνίας άλλοτε «πληροφορώντας» μας ότι θα ακολουθήσουμε το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων με τη περίφημη προσωπική διαφορά και άλλοτε ότι επίκειται η θεσμοθέτηση νέου ειδικού μισθολογίου. Κατ΄ αυτό τον τρόπο οδηγούμαστε στη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων με αποτέλεσμα να υπονομεύεται το ηθικό και η συνοχή των στελεχών των ΕΔ.

Δεν γνωρίζω ποιοι και τι απεργάζονται ερήμην μας. Πρέπει όμως όλοι οι συνάδελφοι από την πλευρά μας να δώσουμε τη μάχη των μαχών για να μην καταλήξουμε να θεωρούμε πάρεργο την κύρια απασχόλησή μας, αναζητώντας τη δεύτερη ή την τρίτη, εκτός υπηρεσίας, δουλειά για τις βασικές βιοποριστικές μας ανάγκες.

Σας ενημερώνω ότι η ΕΣΠΕΘ για το συγκεκριμένο θέμα ουδέποτε ζήτησε νέο ειδικό μισθολόγιο παρά μόνο ζητά η Πολιτεία να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ για επιστροφή των χρημάτων (υπόλοιπο 50%) και των μισθών στα επίπεδα του Ιουλίου 2012. 

Τέλος σας γνωρίζω ότι τόσο για μένα ως Πρόεδρος, όσο και για τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ, σε ότι αφορά θέματα οικονομικού περιεχομένου είναι και αποτελούν τη κόκκινη γραμμή για την ΕΣΠΕΘ, η οποία σέβεται πρωτίστως το συνάδελφο και το δικαίωμα του, για ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπή, ελάχιστο, διασφαλισμένο μισθό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.