ΤΕΙ Κρήτης: Το «φέσωσε» καθαρίστρια με... αστρολογικές ανησυχίες - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

ΤΕΙ Κρήτης: Το «φέσωσε» καθαρίστρια με... αστρολογικές ανησυχίες


Ζημιά χιλιάδων ευρώ προκλήθηκε στο ΤΕΙ Κρήτης, από τηλέφωνα που γίνονταν σε τετραψήφιους αριθμούς αστρολόγων.

Για την υπόθεση που αφορά στο παράρτημα Χανίων του ΤΕΙ, έγινε μήνυση σε συγκεκριμένο άτομο, το οποίο όμως αθωώθηκε καθώς σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου στα Χανιά, από τα συγκεκριμένα τηλεφωνήματα δεν παρακωλύθηκε η ομαλή λειτουργία του ιδρύματος επειδή γίνονταν τα Σαββατοκύριακα.

Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση του ΤΕΙ Κρήτης, ο πρόεδρος του οποίου Ευάγγελος Καπετανάκης ανέφερε πως "με τον τρόπο αυτό το μήνυμα που δίδεται είναι πως όποιος θέλει μπορεί να μπαίνει στο ΤΕΙ τα Σαββατοκύριακα και να κάνει ό,τι θέλει".

Όπως επεσήμανε ο κ. Καπετανάκης "κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει νομικό κενό το οποίο δεν καλύπτει παράνομη είσοδο σε δημόσιους φορείς και σε αυτή την περίπτωση έγινε μια υπερβολικά λιτή ερμηνεία αυτής της νομοθεσίας και έτσι βρέθηκε ότι το ΤΕΙ μπορεί να μένει ανοιχτό σε οποιονδήποτε θέλει να κάνει παράνομες πράξεις".

Το 2011 διαπιστώθηκαν "φουσκωμένοι" τηλεφωνικοί λογαριασμοί στο παράρτημα Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης και όπως είπε ο κ. Καπετανάκης, μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως τα τηλέφωνα αυτά γίνονταν σε τετραψήφιους αριθμούς (αστρολόγων κλπ) τα Σαββατοκύριακα.

Από το ΤΕΙ έγινε μήνυση κατά πρώην καθαρίστριας του ιδρύματος η οποία - σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ - έμπαινε σε χώρους του ιδρύματος τα Σαββατοκύριακα, χρησιμοποιώντας τα κλειδιά που είχε κρατήσει από την περίοδο κατά την οποία εργαζόταν εκεί.

Μάλιστα ο κ. Καπετανάκης έκανε λόγο για διενέργεια έξι - επτά τηλεφωνημάτων κάθε Σαββατοκύριακο σε συγκεκριμένους αστρολόγους μέσω συγκεκριμένων παρόχων και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα "από τον Μάιο του 2011 μέχρι τον Οκτώβριο του 2011, οπότε συνελήφθη και συνοδεία καθηγητών οδηγήθηκε στην ασφάλεια".

Η υπόθεση από την οποία προκλήθηκε ζημιά ύψους 2.270 ευρώ στο ΤΕΙ, εκδικάστηκε την Τετάρτη στα Δικαστήρια Χανίων χωρίς να εμφανιστεί η υπόδικος ούτε ο δικηγόρος της. Παρόλα αυτά ο κ. Καπετανάκης ο οποίος παρέστη στο δικαστήριο, ανέφερε πως "μας κατέπληξε μια απόφαση η οποία μας λέει ότι δεν στοιχειοθετείται ενόχληση του φορέα σας από αυτή την δραστηριότητα και κηρύσσεται αθώα".

Να σημειωθεί ότι το Δικαστήριο δεν ασχολήθηκε με το θέμα της διενέργειας των τηλεφωνημάτων, παρα μόνο για το εάν υπήρξε ενόχληση της λειτουργίας του ιδρύματος και έτσι κατέληξε στην συγκεκριμένη απόφαση παρά του ότι, σύμφωνα με τον κ. Καπετανάκη το Σαββατοκύριακο μπορεί να μην γίνονται μαθήματα, αλλά υπάρχουν καθηγητές και λειτουργούν εργαστήρια όπως το σεισμολογικό.

Έτσι ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης κάνει λόγο για νομικό κενό στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος ενώ τονίζει σε κάθε κατεύθυνση πως "η Διοίκηση του ΤΕΙ προτίθεται σε κάθε παράνομη είσοδο να καταφεύγει στα Δικαστήρια και να διεκδικεί οι δικαστικές αρχές να προασπίσουν το συμφέρον του Δημοσίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.