Χίος: Κλείνουν το hotspot στη Σούδα, αλλά ανανεώνουν τις συμβάσεις των υπαλλήλων! - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Χίος: Κλείνουν το hotspot στη Σούδα, αλλά ανανεώνουν τις συμβάσεις των υπαλλήλων!


«Όσο θα υπάρχουν 800 και 1000 άτομα στη Σούδα, ο δήμος είναι υποχρεωμένος να τους παρέχει το φαγητό, τη φύλαξη, το ρεύμα κι ότι άλλο μπορεί», δηλώνει ο αντιδήμαρχοςΤη μια μετά την άλλη ανανεώνει ο Δήμος Χίου τις συμβάσεις των εργαζόμενων στη Σούδα παρά την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για κλείσιμο της δομής φιλοξενίας στη Σούδα. Αιτιολογώντας την πρακτική αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Δήμο. Ο αντιδήμαρχος Χίου Γ. Καραμανής υποστηρίζει πως όσο υπάρχουν πρόσφυγες στη Σούδα, αναγκαστικά θα ανανεώνονται οι συμβάσεις του βοηθητικού προσωπικού.

«Όσο θα υπάρχουν 800 και 1000 άτομα στη σούδα, ο δήμος είναι υποχρεωμένος να τους παρέχει το φαγητό, τη φύλαξη, το ρεύμα κι ότι άλλο μπορεί. Αλλιώς η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη» σημειώνει ο κ. Καραμανής συμπληρώνοντας πως οι συμβάσεις είναι 2μηνες και μπορούν σύμφωνα με το συμφωνητικό να λήξουν ακόμη και την επόμενη μέρα από τ κλείσιμο του καταυλισμού. 

«Κάποιοι δεν εννοούν να καταλάβουν πως υπάρχει ο Δήμος, πως δεν είναι όλα ανεξέλεγκτα και πως δεν υπάρχει κράτος εν κράτει στη Σούδα. Ο Δήμος Χίου υπογράφοντας τη σύμβαση με την Ύπατη Αρμοστία, ενόχλησε πολλούς προφανώς από τους κύκλους των Μ.Κ.Ο.. Αυτοί είναι που ξεσηκώνουν προκαλώντας αυτά τα ερωτήματα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Πρέπει κάποιος να υπάρχει να διασφαλίζει τα βασικά γι αυτούς τους ανθρώπους. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι», κατέληξε ο κ. Καραμανής, περιγράφοντας μια τεταμένη κατάσταση μεταξύ δήμου και κάποιων Μ.Κ.Ο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.