Διαγραφή ρεκόρ 496.000 ευρώ σε δάνειο κτηνοτρόφου στην Ελασσόνα - UNPOLITICAL

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Διαγραφή ρεκόρ 496.000 ευρώ σε δάνειο κτηνοτρόφου στην Ελασσόνα


Την ώρα που η κοινωνία συμπιέζεται καθημερινά από τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει και η ελληνική δικαιοσύνη δοκιμάζει τις αντοχές της έρχονται κάποιες στιγμές που όλοι οι εμπλεκόμενοι καταφέρνουν το ακατόρθωτο.

Να δώσουν ελπίδα σε ανθρώπους που ήταν καταδικασμένοι να μπουν στο περιθώριο. Κάτι ανάλογο έγινε και στην περίπτωση που είχε αναλάβει ο Νομικός σύμβουλος του ΙΝ.ΚΑ Θεσσαλίας Άγγελος Γιουρέλης όπου δικαστήριο δικαιώνει υπερχρεωμένο δανειολήπτη, κουρεύοντας σχεδόν το σύνολο των οφειλών του με ποσοστό διαγραφή 99,1 % και συνολικό ποσό διαγραφή 496.000 ευρώ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ το Ειρηνοδικείο Ελασσόνας και οι λοιποί εμπλεκόμενοι έσκυψαν στο πρόβλημα του πρώην κτηνοτρόφου ηλικίας 50 ετών άκουσαν το πρόβλημά του και τελικά τον δικαίωσαν καλώντας τον να πληρώσει μόνο 4.800 ευρώ από τα 501.000 ευρώ που είχε σε δάνεια από την Αγροτική Τράπεζα υπό ειδική εκκαθάριση διατηρώντας ταυτόχρονα την ακίνητη περιουσία του που αποτελούταν από δυο αγρούς συνολικής έκτασης 11.806 τ.μ. και 7.000 τ.μ. αντίστοιχα καθώς και το μοναδικό αυτοκίνητο της οικογένειας .

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του η συγκεκριμένη απόφαση δείχνει ότι στην Δικαιοσύνη υπάρχει ένα πραγματικά αυθεντικό και ανθρώπινο πρόσωπο. Όπως εξηγεί «εκεί που τελειώνει ο νόμος, αρχίζει ο άνθρωπος. Πρόκειται, με άλλα λόγια για μια εξαιρετική απόφαση που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ελασσόνας πριν από λίγες μέρες διαγράφοντας πάνω από 496.000 ευρώ από δανειολήπτη με χαμηλά εισοδήματα διασώζοντας την κινητή και ακίνητη περιουσία του» .

Ο δανειολήπτης ενώ αρχικά είχε λάβει περίπου το ποσό των 15.000.000 δρχ έφτασε μετά από συνεχόμενες ρυθμίσεις και ανατοκισμούς να οφείλει συνολικά το ιλιγγιώδες ποσό των 501.000 ευρώ για δάνεια που είχε λάβει στο παρελθόν για την λειτουργία της μικρής κτηνοτροφικής του μονάδας και δεν μπορούσε να τα αποπληρώσει. Ο δανειολήπτης , έχει ως μοναδικό εισόδημα πλέον το ποσό των 970 ευρώ από την εργασία του ως υπάλληλος , τρία τέκνα και η σύζυγος του είναι άνεργη με αποτέλεσμα να αδυνατεί να καταβάλλει το υπέρογκο ποσό που ζητούσε η ΑΤΕ υπό ειδική εκκαθάριση .

Για την απόφαση ο δικηγόρος κ. Άγγελος Γιουρέλης σημειώνει σύμφωνα με το onlarissa.gr: «Το δικαστήριο έκρινε για τις ανάγκες διαβίωσής της οικογένειας του απαιτείται το ποσό των 800 ευρώ μηνιαίως και έδωσε στο δανειολήπτη μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, υποχρεώνοντας τον να καταβάλλει μόνο το ποσό των 4.800 ευρώ, με μηνιαίες δόσεις των 150 ευρώ για τους επόμενους 32 μήνες . Περαιτέρω, παρόλο που ασκήθηκε ένσταση από την ΑΤΕ υπό ειδική εκκαθάριση για ύπαρξη εμπορικής δραστηριότητας στο πρόσωπο του καθώς λειτουργούσε οργανωμένη κτηνοτροφική μονάδα , το Δικαστήριο απέρριψε την ένσταση επειδή έκρινε πως "οι ασχολούμενοι με γεωργικές ή κτηνοτροφικές εργασίες για να χαρακτηριστούν ως έμποροι θα πρέπει να ασκούν την δραστηριότητα τους με την μορφή οργανωμένης μονάδας η οποία έχει σημαντικό μέγεθος"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.