Αμφισβητεί την εκλογή Καπράλου ο Κούβελος και προσφεύγει στην ΔΟΕ - UNPOLITICAL

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Αμφισβητεί την εκλογή Καπράλου ο Κούβελος και προσφεύγει στην ΔΟΕ


Διαστάσεις και εκτός Ελλάδος παίρνουν πλέον τα όσα συνέβησαν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο των εκλογών στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας.

Ο Σπύρος Καπράλος επανεξελέγη την Δευτέρα πρόεδρος της ΕΟΕ για τρίτη σερί θητεία, αλλά ως γνωστόν η πλευρά του έτερου υποψηφίου Ισίδωρου Κούβελου απείχε της εκλογικής διαδικασίας, με τον ίδιο να δηλώνει ότι βρέθηκε στο νοσοκομείο λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας και να ζητά ολιγοήμερη αναβολή των εκλογών. Κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό από την πλευρά Καπράλου.

Ο Ισίδωρος Κούβελος πήρε την Παρασκευή εξιτήριο από το Ωνάσειο, όπου νοσηλεύθηκε από το μεσημέρι της Δευτέρας με υψηλή πίεση και ενοχλήσεις στο στήθος. Κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, καθισμένος σε καροτσάκι μεταφοράς ασθενούς, αμφισβήτησε στην κάμερα της ΕΡΤ τη νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας στην ΕΟΕ και την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε για τις εκλογές στην ΕΟΕ τόνισε: «Δεν ξέρω για ποιες εκλογές μιλάτε και δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω και να κατανοήσω τη βιασύνη κάποιων ανθρώπων να καταλάβουν τις καρέλες. Ξέρετε, κυρίαρχη Ολυμπιακή αξία είναι το “ευ αγωνίζεσθαι” και ο σεβασμός στον αντίπαλο και ίσως κάποια στιγμή κάποιοι άνθρωποι θα έπρεπε να κάτσουν να τα διαβάσουν και να τα μελετήσουν ή κάποιοι να τους πουν τι ακριβώς σημαίνουν αυτές οι αξίες».

Ήδη από την επομένη της εκλογικής διαδικασίας και ενώ εκπρόσωπος της ΔΟΕ σε ερώτημα του euronews για την διαδικασία που τηρήθηκε δήλωνε ότι πρόκειται για εσωτερικό θέμα της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και ότι η ΔΟΕ περιμένει την επίσημη ενημέρωση από αυτήν, εστάλη επιστολή από την πλευρά Κούβελου προς τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Η επιστολή υπογράφεται από τον ίδιο τον Ισίδωρο Κούβελο (ως εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Ιππασίας) και άλλους 12 εκπροσώπους αθλητικών ομοσπονδιών (10 που είναι ήδη μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ και δύο που είναι υπό έγκριση, της αναρρίχησης και του καράτε), απευθύνεται προς τον πρόεδρο της ΔΟΕ καταγγέλλοντας τις εκλογές ως νομικά ανυπόστατες και ζητώντας να πάρει θέση.

Η επιστολή των 13 έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Μπαχ,Είμαστε βέβαιοι ότι, μέχρι αυτή τη στιγμή θα έχετε λάβει γνώση των όσων συνέβησαν εχθές, 6 Φεβρουαρίου 2017, στο πλαίσιο των προγραμματισθέντων εκλογών για τη νέα Διοίκηση της ΕΟΕ.Μετά τη ξαφνική εισαγωγή στο νοσοκομείο του υποψηφίου Προέδρου, κ. Ισιδώρου Κούβελου, ο υποδειχθείς από τη ΔΟΕ, επίτιμος Μέλος της, κ. Λάμπης Νικολάου, ως interim president, ανταποκρινόμενος στο αίτημα που του υποβλήθηκε, απέστειλε εγγράφως την απόφαση περί ολιγοήμερης αναβολής των εκλογών. Την απόφαση του σεβαστήκαμε απολύτως οι 13 υπογράφοντες και αποχωρήσαμε, όντας βέβαιοι ότι δεν επρόκειτο να διεξαχθούν εκλογές. Έτσι λοιπόν, οι άνθρωποι, οι οποίοι ήταν στην ΕΟΕ, έφυγαν από το κτίριο, ενώ οι άλλοι, βρισκόμενοι στο δρόμο προς την ΕΟΕ, δεν εμφανίστηκαν ποτέ.Παρά ταύτα, ο κ. Καπράλος, χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα από το καταστατικό, τηλεφώνησε και προσκάλεσε προφορικά 13 από τους 27 εκπροσώπους της Ολομέλειας και διενήργησε εκλογές, χωρίς τη συμμετοχή του υποδειχθέντος από τη ΔΟΕ, προεδρεύοντος, Λάμπη Νικόλαου.Η διαδικασία της σύγκλησης δεν θεωρείται απλώς άκυρη και παράνομη αλλά και νομικά ανυπόστατη. Οι υπογράφοντες στηρίξαμε και στηρίζουμε όλη τη διαδικασία που πρότεινε και εφάρμοσε ο κ. Νικολάου, το γεγονός όμως αυτό, είχε σαν αποτέλεσμα να καταληφθεί η Διοίκηση της ΕΟΕ πραξικοπηματικά, χωρίς να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία και να στερηθούμε της δυνατότητας να υποστηρίξουμε την υποψηφιότητα μας σε κάποια θέση στη Διοίκηση της ΕΟΕ, ενώπιον των συναδέλφων μας, σεβόμενοι κάθε ενέργεια του κ. Νικολάου, σχετικά με την εκλογική διαδικασία.Κύριε Πρόεδρε, το Ολυμπιακό Κίνημα απαιτεί να έχει υπηρέτες, οι οποίοι σέβονται τους συναδέλφους της και ασφαλώς να είναι υπέρμαχοι του Fair Play σε κάθε εκδήλωση της κοινωνικής μας ζωής. Παρά ταύτα, πρέπει να λάβετε γνώση, ύστερα από τη δύσκολη κατάσταση της 8ης Φεβρουαρίου, το Ολυμπιακό Κίνημα τραυματίστηκε σοβαρά στην Ελλάδα.Περιμένουμε τη θέση που θα πάρει η ΔΟΕ στη συγκεκριμένη παραβίαση βασικών αρχών ισότητας που διέπουν το Ολυμπιακό Κίνημα.Με τιμή»1 Στυλιανός ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ2 Ξενοφών ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΛΗ3 Γεώργιος ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ4 Γεώργιος ΓΕΡΟΛΥΜΠΟΣ ΚΑΡΑΤΕ5 Δημήτρης ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ6 Σπύρος ΖΑΝΝΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ7 Αθανάσιος ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑ8 Ισίδωρος ΚΟΥΒΕΛΟΣ ΙΠΠΑΣΙΑ9 Ιωάννης ΣΓΟΥΡΟΣ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ10 Πέτρος ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ11 Γιώργος ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ12 Θεόδωρο ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΓΚΟΛΦ13 Δημήτριος ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.