Αποκλειστικό: Τουρκική φρεγάτα εναντίον του οχηματαγωγού Λέσβος στις Οινούσες - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Αποκλειστικό: Τουρκική φρεγάτα εναντίον του οχηματαγωγού Λέσβος στις Οινούσες


Το οχηματαγωγό Λέσβος πήρε εντολή να μεταβεί στην Οινούσα, που βρίσκεται οκτώ χιλιόμετρα από τις τουρκικές ακτές, με σκοπό να πάρει κάποιες μπουλντόζες του στρατού που είχαν μεταφερθεί εκεί για κάποια έργα.

Λόγω του ότι μάλιστα οι Τούρκοι αμφισβητούν την ελληνικότητα του νησιού και των βραχονησίδων που το περιβάλουν (Οινούσες), είχαν τεθεί οι φρεγάτες του στόλου σε επιφυλακή.

Όταν το Λέσβος, σύμφωνα με πληροφορίες του el.gr, προσέγγισε την Οινούσα και πήρε τις μπουλντόζες, τουρκική φρεγάτα το προσέγγισε με την προειδοποίηση ότι βρίσκεται εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Το Λέσβος συνέχισε να απομακρύνεται σύμφωνα με το πλάνο πορείας του και η τουρκική φρεγάτα εγκατέλειψε την καταδίωξη, όταν βγήκε από την περιοχή που οι Τούρκοι θεωρούν τουρκικά εθνικά ύδατα. Έτσι, έληξε και η επιφυλακή στην διοίκηση φρεγατών.

Οποιαδήποτε κίνηση του ελληνικού ναυτικού κοντά στα μικρασιατικά παράλια παρεμποδίζεται και αυτό αποτελεί καθημερινό κίνδυνο εμπλοκής.

Το γεγονός αποσιωπήθηκε από τα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.