Κράτος οπερέτα! Ο σεισμολογικός σταθμός είχε βλάβη για περίπου ένα μήνα - Έστειλαν τεχνικό μετά τους σεισμούς - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Κράτος οπερέτα! Ο σεισμολογικός σταθμός είχε βλάβη για περίπου ένα μήνα - Έστειλαν τεχνικό μετά τους σεισμούς


Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον σεισμολογικό σταθμό της Αγίας Παρασκευής Λέσβου, οποίος ήταν ανενεργός από τις 15 Ιανουαρίου και από σήμερα το μεσημέρι επανήλθε στο σύστημα του Σεισμολογικού Δικτύου, του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τη λύση έδωσε η αυξημένη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Λέσβου, εξ αιτίας της οποίας επισπεύστηκε η αποστολή τεχνικού από την Αθήνα, οποίος έφθασε σήμερα και αποκατέστησε την βλάβη στους αισθητήρες του συστήματος στον σταθμό, που μετέδιδε στοιχεία μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με πηγή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σταθμός, «λόγω έλλειψης κονδυλίων δεν μπορούσε να επανέλθει στο σύστημα άμεσα».

Τη μη λειτουργία του σταθμού της Αγίας Παρασκευής από τις 15 Ιανουαρίου αποκάλυψε σήμερα η τοπική εφημερίδα της Μυτιλήνης «Νέα της Λέσβου», η οποία ανέφερε ότι ο σταθμός της Αγίας Παρασκευής στη Λέσβο είναι ο μοναδικός στο νησί που ανήκει στο δίκτυο σταθμών που διαθέτει σε όλη τη χώρα, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Οπότε, η ενημέρωση από την «καρδιά» της σεισμικής δραστηριότητας τις μέρες της έντονης σεισμικής διεργασίας, γινόταν από τον σταθμό του Σιγρίου. Ο σταθμός σεισμολογίας στο Σίγρι δημιουργήθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας απολιθωμένου δάσους και η εγκατάστασή του έγινε από το Εργαστήρι Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.