Μαθήτρια από το Αφγανιστάν με την Ισλαμική μαντίλα, μετέφερε την Σημαία στην μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα! - UNPOLITICAL

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Μαθήτρια από το Αφγανιστάν με την Ισλαμική μαντίλα, μετέφερε την Σημαία στην μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα!


Μια μαθήτρια από το Αφγανιστάν που φορούσε μαντίλα παρέλασε ως σημαιοφόρος στην μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι
για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας.

Η εικόνα δημιουργεί δύο οξύμωρα. Τον Σταυρό της Σημαίας τον μετέφερε μια μουσουλμάνα και το κορίτσι αυτό συμμετείχε στον εορτασμό της επετείου της έναρξης του αγώνα της Εθνεγερσίας ενός χριστιανικού Έθνους εναντίον μιας μουσουλμανικής δύναμης.

Θεωρούμε ότι οι γονείς της κοπέλας τα γνωρίζουν αυτά οπότε πάλι θεωρούμε ότι αντιμετωπίζουν την Σημαία ως εθνικό και όχι θρησκευτικό σύμβολο.

Αυτές δεν είναι εικόνες από το μέλλον αλλά από το... παρόν. Δεν έρχονται, είναι ήδη εδώ. Φυσικά δεν τίθεται θέμα για την αξία του κοριτσιού αλλά μακάρι όλος αυτός ο έξωθεν αναγκαστικός «πολυπολιτισμός» να μην αποβεί μοιραίος για τον Ελληνισμό.

Τουλάχιστον ελπίζουμε στην ισχυρή αφομοιωτική δύναμη του ελληνικού τρόπου ζωής για τα παιδιά αλλοδαπών που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του

Φυσικά η μαθήτρια δεν ευθύνεται για απολύτως τίποτα, η ευθύνη είναι του πολιτικού συστήματος διαχρονικά που επέτρεψε την αθρόα αλλοίωση της ελληνικής κοινωνίας.
Τίθεται πάντως ένα ακόμη οξύμωρο ζήτημα. Η μουσουλμανική μαντίλα, αποτελεί για την Δύση και τις δυτικές γυναίκες σύμβολο της καταπίεσης των γυναικών από το Ισλάμ και παρουσιάζεται πάλι σε μία παρέλαση εθνικής επετείου η οποία γίνεται σε ιστορική υπόμνηση του αγώνα που έδωσε το Εθνος πριν από 196 χρόνια ακριβώς για να μην υπάρχει (και...) τέτοια καταπίεση.

Αρκετοί ήταν αυτοί που παραξενεύτηκαν όταν είδαν το κορίτσι, το οποίο διέφερε ενδυματολογικά από όλες τις υπόλοιπες συμμαθήτριές της οι οποίες ως... είθισται έκαναν παρέλαση με κοντές φούστες και πουκάμισα (που και αυτό συζητιέται κατά πόσο πρέπει να επιτρέπεται σε μια παρέλαση απόδοσης τιμών)

Σημειώνεται ότι πέρσι είχε προκαλέσει εντύπωση μαθήτρια από την Αίγυπτο πάλι στην μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.


Στην παρέλαση προπορεύτηκε, ως είθισται, το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουργός», με παραδοσιακές φορεσιές και το λάβαρο της επανάστασης του 1821.

Στην παρέλαση συμμετέχουν τα σχολεία της Α' Αθηνών με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, καθώς επίσης και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Οδηγισμού, η ομάδα των Special Olympics ο σύλλογος Αρεοπολιτών Μάνης και η Παγκρήτιος Ένωση Αθηνών.

Πάντως όπως θα δέιτε από τις εικόνες που ακολουθούν από το e-radio.gr η συμμετοχή παιδιών που γεννήθηκαν από αλλοδαπούς και είναι μαθητές στα ελληνικά σχολεία ήταν ιδιαίτερα εμφανής.


Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Aγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτική ηγεσία της χώρας και έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Μεταξύ άλλων, στην παρέλαση παρίσταται, εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Παρασκευή 24/03/2017 

Από τις 09:30 το πρωί μέχρι και το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων της μαθητικής παρέλασης:

Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 
Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της, μεταξύ της οδού Σέκερη και της Λ. Βασ. Αμαλίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς πλ. Συντάγματος. 
Βασ. Γεωργίου Α΄ και Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος τους. 
Σταδίου, στο τμήμα της, μεταξύ της οδού Αιόλου και της πλ. Συντάγματος. 
Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 
Λ. Συγγρού, στο τμήμα της, μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διον. Αρεοπαγίτου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς πλ. Συντάγματος. 
Από τις 12:00 μέχρι και τις 19:30 του Σαββάτου, στην ανώνυμη οδό που οδηγεί από τον Περιφερειακό Λυκαβηττού, στον Λόφο Λυκαβηττού. 

Από τις 15:00 μέχρι και τη λήξη των εκδηλώσεων της στρατιωτικής παρέλασης το Σάββατο, στις εξής οδούς και στις κάθετες αυτών οδούς, έως την πρώτη παράλληλο: 

Αχιλλέως, στο τμήμα της, μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Θερμοπυλών. 

Λένορμαν, Θερμοπυλών, Κολοκυνθούς, Βούρβαχη και Πετμεζά, σε όλο το μήκος τους. 

Από τις 15:00 μέχρι και το τέλος της δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, το Σάββατο. 

Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής, έως την πρώτη παράλληλο. 
Αιόλου, στο τμήμα της, μεταξύ των οδών Ερμού και Αδριανού, καθώς και στις καθέτους αυτής, έως την πρώτη παράλληλο. 
Ερμού, στο τμήμα της, μεταξύ της Πλ. Ασωμάτων και της οδού Αιόλου. 

Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, από τις 15:00 μέχρι και τη λήξη των εκδηλώσεων της στρατιωτικής παρέλασης, το Σάββατο, στη Λ. Βασ. Ολγας, σε όλο το μήκος της. 

Σάββατο 25/03/2017: 

Από τις 06:00 το πρωί μέχρι και το τέλος των εκδηλώσεων της στρατιωτικής παρέλασης, στις εξής οδούς και στις κάθετες αυτών οδούς, έως την πρώτη παράλληλο: 

Λ. Βασ. Ολγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 
Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας. 
Ηρ. Αττικού, Βασ. Γεωργίου Β΄, Βασ. Γεωργίου Α΄, 
Λ. Βασ. Αμαλίας και Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος τους. 
Πλ. Ομονοίας. 
Πειραιώς, στο τμήμα της, μεταξύ της πλ. Ομονοίας και της Ιεράς Οδού. 
Αθηνάς και Αγίου Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος τους. 
Πλ. Καραϊσκάκη. 
Καρόλου, σε όλο το μήκος της. 
Μάρνη, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Βάθης και της οδού Καρόλου. 
28ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της, μεταξύ της Πανεπιστημίου και της Λ. Αλεξάνδρας. 
Ανθ/γου Στ. Ρεγκούκου, σε όλο το μήκος της. 
Θ. Δηληγιάννη, στο τμήμα της, μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά. 
Πλ. Συντάγματος. 
Φιλελλήνων, Σταδίου, Ακαδημίας και Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος τους. 
Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Διον. Αρεοπαγίτου. 

Σημειώνεται, επίσης, ότι θα γίνουν παράλληλα τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.