Σε έξαρση οι προσφυγικές ροές προς την Ιταλία - 8.300 διασωθέντες τις τελευταίες τέσσερις ημέρες - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Σε έξαρση οι προσφυγικές ροές προς την Ιταλία - 8.300 διασωθέντες τις τελευταίες τέσσερις ημέρες


Τα πλοία της ιταλικής ακτοφυλακής, της Frontex και μη κυβερνητικών οργανώσεων, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι σήμερα, διέσωσαν οκτώ χιλιάδες τριακόσιους ανθρώπους νότια της Σικελίας. 

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο μεγάλος αριθμός των διασώσεων οφείλεται στο ότι πολλοί δουλέμποροι που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες επωφελήθηκαν των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, για να πολλαπλασιάσουν τα λεγόμενα τους. Δεκατρείς άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από την θάλασσα.

Στο μεταξύ, από την αρχή του χρόνου, οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στα λιμάνια της Κάτω Ιταλίας έχουν ξεπεράσει τις τριάντα πέντε χιλιάδες και συνολικά, στις διάφορες περιφέρειες της Ιταλίας φιλοξενούνται εκατόν εβδομήντα πέντε χιλιάδες άνθρωποι.

Πάνω από χίλιοι μετανάστες και αιτούντες άσυλο αποβιβάσθηκαν σήμερα στο Λιμάνι της Μεσσίνα της Σικελίας, τετρακόσιοι πενήντα ένας στο Πόρτο Εμπέντοκλε, κοντά στον Ακράγαντα και άλλοι τετρακόσιοι δέκα στο Ρήγιο της Καλαβρίας. Στο Ποτσάλο της Σικελίας, τέλος, αποβιβάσθηκαν πεντακόσιοι είκοσι έξι πρόσφυγες και μετανάστες και συνελήφθησαν τέσσερις δουλέμποροι με καταγωγή από την Νιγηρία και της Σενεγάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.