Aυστηροποιούνται οι συνοριακοί έλεγχοι σε ολόκληρη την Ευρωπαική Ένωση μετά την εφαρμογή του νέου κανονισμού 458/201 - UNPOLITICAL

Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Aυστηροποιούνται οι συνοριακοί έλεγχοι σε ολόκληρη την Ευρωπαική Ένωση μετά την εφαρμογή του νέου κανονισμού 458/201


Ο κανονισμός προβλέπει ελέγχους διαβατηρίων και διασταύρωση στοιχείων με χρήση βάσης δεδομένων για όλους τους Ευρωπαίους Πολίτες που ταξιδεύουν προς και από χώρες που δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν.

Όμως όσοι βρέθηκαν στα σύνορα, εκφράζουν έντονα παράπονα.

«Πρόκειται για καταστροφή. Έχω δύο άτομα με ειδικές ανάγκες στο αυτοκίνητό μου. Πρέπει να πάτε στην τουαλέτα, μα δεν έχουν που να πάνε» υποστηρίζει ένας οδηγός.

«Στα κροατικά σύνορα περιμέναμε μιάμιση ώρα. Στα σύνορα της Σλοβενίας ακόμη 1,5 ώρα. Συνολικά 3 ώρες και έχουμε δύο μικρά παιδιά στο αυτοκίνητο» υποστηρίζει ένας άντρας.

Η εκπρόσωπος της ρουμάνικης συνοριακής αστυνομίας μάλλον δεν συμφωνεί με τους δύο οδηγούς, αφού εκτιμά ότι δεν υπάρξουν καθυστερήσεις

«Ας υποθέσουμε ότι το πρόσωπο ή το έγγραφο που κάποιος παρουσιάζει στο σημείο διέλευσης των συνόρων, εμφανίζεται στη βάση δεδομένων με το προειδοποιητικό σήμα. Τότε, το πρόσωπο καλείται στη δεύτερη γραμμή ελέγχου, όπου οι αστυνομικοί θα προχωρήσουν σε λεπτομερείς ερωτήσεις καθώς και στην επαλήθευση στοιχείων.
Όμως αυτή η διαδικασία δεν θα επηρεάσει την κίνηση των επιβατών, δεν θα τους καθυστερήσει» δήλωσε, στην κάμερα του euronews η Αλεξάντρα Ποπέσκου, εκπρόσωπος της ρουμάνικης συνοριακής αστυνομίας.

Η εφαρμογή του νέου κανονισμού επηρεάζει ιδιαίτερα τις χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ρουμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.