Νοσοκομείο Ζακύνθου: Σοβαρές επιπλοκές, μετά τον τοκετό, σε μητέρα και βρέφος στο Νοσοκομείο που άνοιξε με τσαμπουκά ο Πολάκης! - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Νοσοκομείο Ζακύνθου: Σοβαρές επιπλοκές, μετά τον τοκετό, σε μητέρα και βρέφος στο Νοσοκομείο που άνοιξε με τσαμπουκά ο Πολάκης!


Ένα νεογνό που διακομίστηκε εσπευσμένα στη Μονάδα Νεογνών του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Πάτρας όπου και παραμένει νοσηλευόμενο τις τελευταίες πέντε ημέρες, και μία γυναίκα που εμφάνισε σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές μετά τον τοκετό: αυτός είναι ο δραματικός απολογισμός της ολιγοήμερης λειτουργίας των χειρουργείων του νοσοκομείου Ζακύνθου, που άνοιξαν την περασμένη Παρασκευή με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Η καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) προκαλεί σοκ: πως ο προγραμματισμένος τοκετός μιας γυναίκας μετατράπηκε σε έναν ζωντανό εφιάλτη, σε μια απειλητική κατάσταση για την ίδια και το νεογέννητο μωρό της, την ώρα που αρμοδίως δίδονταν οι διαβεβαιώσεις πως πλέον στα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου μπορούν να διενεργηθούν με ασφάλεια όλες οι ιατρικές πράξεις και επεμβάσεις.

Υπενθυμίζεται πως η επαναλειτουργία των χειρουργείων καθώς και της αίθουσας μαίευσης του νοσοκομείου Ζακύνθου παρέμεναν κλειστά από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε και καταγράφηκε ο θάνατος μιας 41χρονης, λόγω μετεγχειρητικών επιπλοκών, αλλά και σοβαρά μετεχγειρητικά προβλήματα σε άλλους τέσσερις ασθενείς. Ο έλεγχος των αιθουσών του χειρουργείου εξελίχθηκε όμως σε θέμα πολιτικό. Οι έλεγχοι που διατάχθηκαν αρμοδίως για τα ιατρικά αέρια των χειρουργείων και για τα ενδονοσοκομειακά μικρόβια δεν έδιναν το «πράσινο φως» για τη λειτουργία τους, οπότε και οι εισηγήσεις των επιστημονικών οργάνων του νοσοκομείου ήταν αρνητικές μέχρις ότου διασφαλιστούν οι συνθήκες για τη διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων. Ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, έδωσε την περασμένη εβδομάδα εντολή να ανοίξουν τα χειρουργεία, σε πρώτη φάση η αίθουσα μαίευσης και στη συνέχεια οι χειρουργικές αίθουσες. Μάλιστα, σπεύδοντας να παρακάμψει τους γιατρούς του νοσοκομείου που είχαν εκφράσει με έγγραφό τους τις ενστάσεις τους, ο κ. Πολάκης με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ έδωσαν νέο «εντέλλεσθαι» να καλύπτουν το νοσοκομείο δύο χειρουργοί από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας Μεσσηνίας και ένας αναισθησιολόγος από το νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων.

Οι επιπλοκές της μητέρας και του νεογέννητου

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «η αίθουσα Μαίευσης άνοιξε την περασμένη Παρασκευή, τελευταία ημέρα του Μαρτίου, και η διοίκηση ανακοίνωσε ότι έγινε η πρώτη καισαρική τομή εγκύου γυναίκας. Η καισαρική τομή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Μαίευσης με υπεύθυνο Αναισθησιολόγο Ιατρό ο οποίος μετακινήθηκε επί τούτου από το Νοσοκομείο ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ, με το περίφημο εντέλλεσθε Πολάκη».

Σημειώνεται ότι η αίθουσα Μαίευσης βρέθηκε γεμάτη Νοσοκομειακά μικρόβια που ευθύνονται για σοβαρές Νοσοκομειακές Λοιμώξεις, με βάση το πόρισμα των Ιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ που πραγματοποίησαν τους σχετικούς ελέγχους.

Η μητέρα εμφάνισε μετεγχειρητικές επιπλοκές. Ειδικότερα, και σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «η μητέρα εμφάνισε αυξημένα εργαστηριακά ευρήματα (19.000 λευκά, αυξημένη CRP και Ηπατικά Ένζυμα). Οι μετεγχειρητικές επιπλοκές αντιμετωπίστηκαν από Παθολόγους και Καρδιολόγους. Οι μετεγχειρητικές επιπλοκές με βάση τα εργαστηριακά ευρήματα προήλθαν είτε από εισχώρηση τοξικών ιατρικών αερίων στον οργανισμό, είτε από νοσοκομειακά μικρόβια. Τα δύο δηλαδή μείζονα προβλήματα που εμφανίζουν τα χειρουργεία της Ζακύνθου και η αίθουσα Μαίευσης».

Σε κίνδυνο, όμως, τέθηκε και η υγεία του νεογέννητου. Από τα στοιχεία που επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ προκύπτει ότι «το νεογνό εμφάνισε αυξημένη CRP, εξέταση αίματος που καθορίζει τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό. Η αυξημένη CRP μπορεί να προήλθε από δύο αιτίες: α) Από περιγεννητική ασφυξία που ευθύνεται τοξικός παράγοντας. Δηλαδή τοξικά αέρια εισχώρησαν στον οργανισμό του νεογνού από την μητρική κυκλοφορία. Εάν είναι αυτή η αιτία επιβεβαιώνεται η επικινδυνότητα λειτουργίας των χειρουργείων και της αίθουσας Μαίευσης λόγω διαρροής τοξικών ιατρικών αερίων. β) Από νεογνική λοίμωξη. Με βάση το πόρισμα των ιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν στην αίθουσα Μαίευσης είναι γεμάτη Νοσοκομειακά Μικρόβια που ευθύνονται για σοβαρές Νοσοκομειακές Λοιμώξεις».

Το νεογέννητο με εντολή των παιδιάτρων του Νοσοκομείου Ζακύνθου διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο όπου και νοσηλεύεται στη Μονάδα Νεογνών.

Οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ όμως δεν έχουν τέλος. «Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ζακύνθου και ο Διοικητής 6ης ΥΠΕ για να αποφύγουν το πολιτικό κόστος, δεν επιθυμούσαν την διακομιδή του νεογνού από το Νοσοκομείο Ζακύνθου. Προσπάθησαν να την εμποδίσουν» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, προσθέτοντας πως «αποδείχθηκε πως παίζουν με τις ζωές των ασθενών και μάλιστα νεογνών. Πάνω από την υγεία του νεογνού έβαλαν την προπαγάνδα, την αποφυγή της κατακραυγής και το πολιτικό κόστος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.