Παραδοχή ήττας από Τσίπρα: Στη συμφωνία υπάρχουν μέτρα που δεν είναι αναγκαία και δεν θα τα επιλέγαμε - UNPOLITICAL

Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Παραδοχή ήττας από Τσίπρα: Στη συμφωνία υπάρχουν μέτρα που δεν είναι αναγκαία και δεν θα τα επιλέγαμε


Στην παραδοχή ότι στη συμφωνία του Eurogroup υπάρχουν μέτρα που δεν είναι αναγκαία ούτε και θα τα επιλέγαμε προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο ωστόσο ο συμβιβασμός που πετύχαμε ήταν τα αντίμετρα που, όπως είπε, θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα με τα μέτρα, (αλλά θα εφαρμοστούν εάν και εφόσον πιαστούν οι στόχοι...)

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, προσπαθώντας να πείσει την Κ.Ο. να ψηφίσουν τα νέα μέτρα, "πετύχαμε την επαναφορά στην εργασιακή κανονικότητα, η αρχή της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκής ρύθμισης ενώ αποκρούστηκαν οι σφοδρές πιέσεις που είχαν στήριγμα και τις εργοδοτικές πιέσεις στο εσωτερικό για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας."

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Μάλτας «μας δικαίωσε στην επιμονή μας να μην αποτελέσει το τέλος της β΄ αξιολόγησης την αρχή μιας νέας κρίσης».

«Τα όσα αποφασίστηκαν εκεί για την Ελλάδα δεν δημιουργούν μόνο τις αντικειμεμνικές προϋποθέσεις για να κλείσει ένας κύκλος διαπραγμάτευσης αλλά καθίσταται ορατός ο δρόμος της εξόδου της χώρας από την οικονομική επιτροπεία» πρόσθεσε.

Οριοθέτησε, δε, ως την επόμενη μεγάλη διαπραγματευτική μάχη τη διαπραγμάτευση για πρωτογενή πλεονάσματα μετά τη λήξη του προγράμματος χαρακτηρίζοντας «το λιγότερο άτοπη» τη θέση για διατήρηση υψηλών πλεονασμάτων για μια 10ετία.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ανάλυση βιωσιμότητας χρέους εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα ανοίξει το δρόμο για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης επισημαίνοντας ότι χωρίς αυτό (σ.σ. μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος προκειμένου να υπάρξει ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης) δεν υπάρχει εφαρμογή μέτρων όπως το αποφασίσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.