Το κόμμα του Γκρούεφσκι έκοψε... από το όνομα της αντιπολίτευσης τον όρο «Μακεδονία» - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Το κόμμα του Γκρούεφσκι έκοψε... από το όνομα της αντιπολίτευσης τον όρο «Μακεδονία»


Το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE στα Σκόπια, του οποίου επικεφαλής είναι ο Νίκολα Γκρούεφσκι, μετονόμασε το κόμμα της αντιπολίτευσης από «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση της Μακεδονίας- SDSM» σε σκέτο «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση- SDS», όπως γράφει το ιδιωτικό σλαβικό πρακτορείο "Meta".

Στις αναφορές του, το κόμμα του Γκρούεφσκι αποκαλεί, πλέον, το έτερο σλαβικό κόμμα ως "SDS" και με αυτήν την ονομασία το παρουσιάζουν στα άρθρα τους αναλυτές και αρθρογράφοι προσκείμενοι στο VMRO-DPMNE, γράφοντας για «σχέδιο του SDS» , «η δημοκρατία του SDS» , «Το SDS θα προσπαθήσει δια της βίας να καταλάβει την εξουσία» κοκ.

Η χρήση αυτού του όρου για την αντιπολίτευση γενικεύθηκε από τις 6 Απριλίου και έγινε πρακτική των επίσημων δηλώσεων του κόμματος VMRO-DPMNE όταν αναφέρεται στην αντιπολίτευση.

Το πρακτορείο meta ζήτησε διευκρινήσεις για την μετονομασία αυτή από τον Ίβο Κοτέφσκι, διευθυντή του Κέντρου Επικοινωνιών του VMRO-DPMNE.

Ο Κοτέφσκι εξήγησε ότι η συντομογραφία «SDS» χωρίς το «M» έγινε γιατί ο Ζόραν Ζάεφ αποδέχθηκε την πλατφόρμα των Τιράνων, ακολουθώντας μια «αντι-κρατική και αντεθνική πολιτική» και επικαλέσθηκε «πατριωτικούς λόγους».

Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα, ο βουλευτής του SDSM, Ντάμιαν Μαντσέφσκι αποκάλεσε το κόμμα των κοινοβουλευτικών συναδέλφων του ως «DPMNE» χωρίς το πρόθεμα VMRO (Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση), λέγοντας ότι είναι προσωπική του επιλογή.

Σε αυτό αντέδρασαν οι βουλευτές του VMRO-DPMNE που ζήτησαν την αποκατάσταση της πλήρης ονομασίας του κόμματος, διαφορετικά, όπως είπαν, θα αρχίσουν να αποκαλούν το SDSM με διάφορα άλλα ονόματα.

Πάντως το SDSM στις επίσημες δηλώσεις του αναφέρει το πλήρες όνομα: VMRO-DPMNE.

Απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.