Κοινή ειδησεογραφική πλατφόρμα Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας με την χρηματοδότηση της Κομισιόν - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Κοινή ειδησεογραφική πλατφόρμα Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας με την χρηματοδότηση της Κομισιόν


Τα πρακτορεία ειδήσεων της Γαλλίας (AFP), της Ιταλίας (ANSA) και της Γερμανίας (DPA) σκοπεύουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας νέας ειδησεογραφικής ιστοσελίδας, στόχος της οποίας θα είναι να προσφέρει πληροφορίες στους αναγνώστες για ζητήματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Euractiv, η λειτουργία της ιστοσελίδας με την ονομασία «European Data News Hub» θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και θα προσφέρει κείμενα, γραφικά, φωτογραφίες και βίντεο σε πέντε γλώσσες. Η ιστοσελίδα θα είναι προσβάσιμη σε όλους και θα είναι διαθέσιμη στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά.

Η ιστοσελίδα «θα έχει στόχο να ενημερώνει και να εμπνέει συζήτηση για θέματα και γεγονότα που διαμορφώνουν τις ζωές τόσο των Ευρωπαίων πολιτών όσο και ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, από την κατάσταση του περιβάλλοντος μέχρι τις επιπτώσεις της μετανάστευσης και της ανεργίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του AFP.

«Μετά την έναρξη της λειτουργίας της, δημοσιογράφοι καθώς και πρακτορεία ειδήσεων από όλη την Ευρώπη θα μπορούν να συμμετέχουν και να συμβάλουν στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, δημιουργώντας μιας πραγματικά ευρωπαϊκή ειδησεογραφική πλατφόρμα που θα βασίζεται σε διασταυρωμένα γεγονότα και δεδομένα».

Τα τρία πρακτορεία ειδήσεων θα διανέμουν το περιεχόμενο στα δίκτυά τους, φτάνοντας στο παγκόσμιο κοινό μέσω εφημερίδων, ιστοσελίδων, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών.

Η ιστοσελίδα θα λάβει επιχορήγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ωστόσο η λειτουργία της θα είναι πλήρως ανεξάρτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.