Γυναίκες στο Ιράν ντύθηκαν άντρες για να πάνε γήπεδο και συνελήφθησαν - UNPOLITICAL

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Γυναίκες στο Ιράν ντύθηκαν άντρες για να πάνε γήπεδο και συνελήφθησαν


Οκτώ γυναίκες συνελήφθησαν στο Ιράν διότι αποφάσισαν να ντυθούν σαν άντρες προκειμένου να παρακολουθήσουν έναν αγώνα ποδοσφαίρου στο γήπεδο.

Ο ισλαμικός νόμος στη χώρα απαγορεύει στις γυναίκες να παραβρίσκονται στο γήπεδο όταν βρίσκονται εκεί άντρες. Έτσι οι γυναίκες συνελήφθησαν στο στάδιο Azadi της Τεχεράνης.

Ο Alireza Adeli, επικεφαλής ασφαλείας στον δήμο της Τεχεράνης, δήλωσε πως δεν πρόκειται για το πρώτο σχετικό περιστατικό. «Η απαγόρευση έχει ως σκοπό την προστασία της τιμής τους, καθώς η ατμόσφαιρα του γηπέδου, η αναταραχή και η οχλαγωγία δεν είναι για εκείνες», σημείωσε.

«Οι γυναίκες που επιθυμούν να δουν έναν αγώνα μπορούν από την τηλεόραση, η οποία μεταδίδει τα παιχνίδια και δίνει την ευκαιρία σε όλους να τα παρακολουθήσουν ζωντανά», συνέχισε.

Οι γυναίκες βρίσκονται αντιμέτωπες με τη δικαιοσύνη. Όπως σημειώνει η Daily Mail, πέρα από την παρακολούθηση αγώνα στο γήπεδο, στις γυναίκες στο Ιράν απαγορεύεται επίσης να κυκλοφορούν με ποδήλατο δημόσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.