Ο Πούτιν στέλνει υπερσύγχρονη φρεγάτα με πυραύλους Κρούζ στην Συρία - UNPOLITICAL

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Ο Πούτιν στέλνει υπερσύγχρονη φρεγάτα με πυραύλους Κρούζ στην Συρία


Δραματικές οι εξελίξεις στην Συρία μετά την επίθεση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ με πυραύλους σε αεροπορική βάση του Συριακού στρατού.

Μετά την ξαφνική Αμερικανική επίθεση με πυραύλους τόμαχοκ στην Συρία ο Πούτιν στέλνει εσπευσμένα την φρεγάτα «Ναύαρχος Γριγόροφιτς» στην περιοχή για τρεις λόγους.

Πρώτον: Για να υποδηλώσει ότι η Ρωσία εξακολουθεί να έχει λόγο στην περιοχή και ο οποίος πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν, στέλνοντας έτσι το μήνυμα στον Τράμπ, ότι δεν έχει την αποκλειστικότητα των κινήσεων.

Δεύτερον: Το πλοίο αυτό θα μπει ανάμεσα στα Αμερικανικά πλοία και στην Συρία, έτσι ώστε την άλλη φορά να πλοία των ΗΠΑ να βρεθούν απέναντι του.

Τρίτον: Το πολεμικό πλοίο θα προστατεύσει τις Συριακές ακτές και δεσμεύθηκε να ενισχύσει την αντιπυραυλική άμυνα του Μπασάρ αλ-Ασάντ από περαιτέρω επιθέσεις των ΗΠΑ.


Στρατιωτικοί αναλυτές πάντως σημειώνουν με έμφαση ότι παρότι η κίνηση Τράμπ ήταν προς την σωστή κατεύθυνση, θεωρούν ότι ήταν βεβιασμένη καθώς ήταν βέβαιη η αντίδραση του Πούτιν, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη αναζωπύρωση της φωτιάς στην περιοχή σε σημείο που να απειλείται ακόμα και πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία.

Το «Ναύαρχος Γριγόροβιτς», είναι μια υπερσύγχρονη φρεγάτα, το καμάρι του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και η οποία είναι εξοπλισμένη με πυραύλους κρούζ αλλά και ειδικό σύστημα αμυντικής ασφαλείας, ενώ αναμένεται να φτάσει σήμερα κιόλας στην Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.