Ο "ανθρωπισμός"μας εξαντλείται στους ξένους ενώ υπάρχουν εγκαταλελειμένα παιδιά λόγω κρίσης που δεν τα θέλει κανείς - UNPOLITICAL

Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Ο "ανθρωπισμός"μας εξαντλείται στους ξένους ενώ υπάρχουν εγκαταλελειμένα παιδιά λόγω κρίσης που δεν τα θέλει κανείς


Δεν λέμε να μην νοιαζόμαστε για τους περαστικούς ανθρώπους. Λέμε, να μην σταματάμε εκεί...!

Παιδιά που οι γονείς τους δεν μπορούν να τα αναθρέψουν. Παιδιά που δεν βρήκαν άλλη στέγη από τα ιδρύματα που τα περιθάλπουν και τα μεγαλώνουν. Πίσω από την μεγάλη εικόνα της οικονομικής κρίσης, παίζονται τα μικρά, αλλά σημαντικά, δράματα.

Το βρετανικό Sky News ενδιαφέρθηκε γι αυτή την κρυμμένη πτυχή της κρίσης στην Ελλάδα και έστρεψε την προσοχή του στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και στον πρόεδρο Κώστα Γιαννόπουλο, ο οποίος υφίσταται με τη σειρά του τα επίχειρα της οικονομικής δυσπραγίας.

Δεν χρειάζονται άλλοι πρόλογοι, καθώς το σήμα κινδύνου που εκπέμπει είναι άμεσο: «Τα σπίτια που διατηρούμε για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά ενδέχεται να κλείσουν σε λίγους μήνες. Οι άνθρωποι και οι εταιρείες που μας πρόσφεραν βοήθεια δεν μπορούν να αντέξουν άλλο οικονομικά και να δώσουν κάποια χρήματα και για φιλανθρωπίες. Δεν θα τολμούσα ποτέ να το πιστέψω ότι θα συνέβαινε αυτό το πράγμα. Θα προσπαθήσουμε σκληρά για να πείσουμε ανθρώπους στην Ελλάδα και το εξωτερικό να συνεχίσουν τις δωρεές. Θα είναι καταστροφικό για τα 380 παιδιά που περιμένουν από εμάς να τα βοηθήσουμε να συνεχίσουν τη ζωή τους. Δεν γίνεται να τα εγκαταλείψουμε για δεύτερη φορά», αναφέρει.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» διατηρεί 11 σπίτια στην Αθήνα, μια 24ωρη γραμμή υποστήριξης και κινητή ιατρική μονάδα. Αυτή τη στιγμή έχει υπό την επίβλεψή του 350 παιδιά. Κάποια από αυτά ανήκαν σε γονείς που δεν μπορούσαν να τους προσφέρουν τροφή και στέγη και αναγκάστηκαν να τα δώσουν στο ίδρυμα. Άλλοι, λόγω του εθισμού τους στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, είναι ανίκανοι να αναθρέψουν παιδιά. Ο Βρετανός δημοσιογράφος ακούει για μια πολύ πρόσφατη περίπτωση (νωρίτερα μέσα στο μήνα) όπου ένας πατέρας αυτοκτόνησε αφήνοντας ορφανά τρία μικρά παιδιά.

Το μαιευτήριο «Έλενα» είναι ανάμεσα στα τρία κρατικά που υποδέχονται εγκαταλελειμμένα μωρά. 

Όμως, όσο και αν η φροντίδα είναι υψηλής στάθμης, μόλις τα μωρά γίνουν έξι μηνών πηγαίνουν σε διάφορα ιδρύματα. Εκτός και αν εμφανιστούν οι γονείς τους και τα πάρουν. 

Ένας υπεύθυνος του νοσοκομείου λέει στο Sky News: «Το πρόβλημα έχει μεγαλώσει. Πολλές γυναίκες γεννούν και στη συνέχεια φεύγουν από το νοσοκομείο αφήνοντας τα παιδιά τους σε εμάς. Ένας λόγος είναι πως κάποιες πιστεύουν ότι δεν μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους ή μπορεί να είναι πρόσφυγες. Χρησιμοποιούν τη χώρα ως γέφυρα για να περάσουν σε μια άλλη χώρα. Έτσι, αφού γεννήσουν, αφήνουν τα παιδιά τους και φεύγουν».

Το άρθρο αναφέρει πως αυτά τα παιδιά είναι το ανθρώπινο αποτύπωμα της οικονομικής κρίσης. Τα παιδιά της Ελλάδας που δεν τα θέλει κανείς. Εγκαταλελειμμένα λόγω της κρίσης που ξεκίνησε πριν αυτά γεννηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.