Με στημένες προβοκάτσιες αλλάζουν την ατζέντα για να περάσουν το 4ο μνημόνιο - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Με στημένες προβοκάτσιες αλλάζουν την ατζέντα για να περάσουν το 4ο μνημόνιο

Αποτέλεσμα εικόνας για κασιδιάρης Δένδιας

Γράφει ο Στέφανος Αλυσανδράτος.

Ο στόχος ήταν να μη γίνει κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο και το νέο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία, όπως έχει δηλώσει και ο Αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Τι πιο απλό λοιπόν για να πάρουν φωτιά τα έδρανα, από το να περάσει προκλητικά από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής και να πουλήσει και τσαμπουκά ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Δημόσιας Τάξης την περίοδο των διώξεων, την στιγμή που μιλούσε ο Η. Κασιδιάρης... 

Σημειώστε πως όσα χρόνια παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις της Βουλής, κανείς δεν έχει περάσει μπροστά από κάποιον την ώρα που μιλάει και μάλιστα με βήμα περιπάτου, πόσο μάλλον να γυρίσει και να πουλήσει και τσαμπουκά στον ομιλητή αν του κάνει παρατήρηση...

Πρωτοφανές λοιπόν επεισόδιο, που δεν συνάδει με τα κοινοβουλευτικά ήθη, σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βουλή με πρωταγωνιστή, τον Νίκο Δένδια, ο οποίος ενώ μιλούσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, εκείνος πέρασε εμπρός από τα έδρανα των Ελλήνων Εθνικιστών με ράθυμο βήμα στην έναρξη της συζήτησης στην επιτροπής της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

Το βίντεο από το κανάλι της Βουλής είναι αποκαλυπτικό της προκλητικής συμπεριφοράς του Νεοδημοκράτη βουλευτή ο οποίος, προφανώς σε εντεταλμένη υπηρεσία, δεν πέρασε απλά, αλλά γύρισε και πίσω να ζητήσει τον λόγο από τον προβλέψιμο - λόγω του εκρηκτικού του χαρακτήρα - Ηλία Κασιδιάρη, όταν ο τελευταίος του είπε: «Όχι από μπροστά μου, δεν βλέπεις ότι μιλάω;» Ο Νίκος Δένδιας μάλιστα, γύρισε πίσω και σταμάτησε για να του ζητήσει τον λόγο ενώ η κίνηση αυτή προκάλεσε αντίδραση από τον χρυσαυγίτη βουλευτή που ακούγεται στο βίντεο να λέει «τι ύφος είναι αυτό τώρα;». 

Τη στιγμή εκείνη ο σκηνοθέτης εντελώς συμπτωματικά, άλλαξε πλάνο, (βολεύει να δει το πανελλήνιο την σκηνή της αντίδρασης, σύσσωμου του συνταγματικού τόξου, παρά την πρόκληση του Δένδια) ενώ βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα άρχισαν να γράφουν στο twitter και να διοχετεύουν σαν αστραπή την πληροφορία πως "ο Ηλίας Κασιδιάρης χειροδίκησε εναντίον του Ν. Δένδια, και πως οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες τον «έλουσαν» με μπουκάλια με νερό, με τουλάχιστον δύο εξ αυτών, τον Γιάννη Λαγό και τον Χρήστο Παππά να κινούνται απειλητικά προς το μέρος του κ. Δένδια". Ο κ. Δένδιας μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες περιέγραψε ως εξής το επεισόδιο: 

«Περνούσα από τον διάδρομο της Ολομέλειας και ξαφνικά μου λέει «πού πας ρε». (Ψέμα 1ο. Δεν ακούγεται πουθενά το που πας ρε...).

Γυρίζω, τον κοιτάζω και με σπρώχνει με τα δύο του χέρια φωνάζοντας: «Φύγε από μπροστά μου ρε». (Ψέμα 2ο που επιβεβαιώνει την σκηνοθετημένη και επιδιωκόμενη ένταση).

Στη συνέχεια κινήθηκε και πάλι απειλητικά προς το μέρος μου, αλλά τον σταμάτησαν αρκετοί βουλευτές και τον απώθησαν προς τα πίσω. Ο Κασιδιάρης τότε άρχισε να πετά μπουκάλια με νερό προς το μέρος μου, ενώ σύσσωμη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής έβριζε εμένα, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βορίδη κ.α.».

Προσέξτε! Κινήθηκε απειλητικά λέει ο κ. Δένδιας. Δεν λέει πως χειροδίκησε. 
Από που προκύπτει η χειροδικία; Από που προκύπτει η βίαιη απώθηση ρε καρντάσια; Αν χαθούν βέβαια - "κατά λάθος" - τα βίντεο, θα ισχύει ότι λένε όλοι μέσα και έξω εν χορώ....

Και λέμε "κατά λάθος" γιατί αίσθηση προκαλεί η ενέργεια της Βουλής να «εξαφανίσει» τις εικόνες. 

Το κανάλι του κοινοβουλίου αν και μετέδιδε «ζωντανά» τη δημόσια συνεδρίαση επέλεξε να ρίξει «μαύρο» στην κάμερα που κατέγραφε το βίαιο επεισόδιο και να στερήσει από την κοινή γνώμη τις εικόνες της πραγματικής ενοχής του Νίκου Δένδια, του κατά τα άλλα, εκείνου που θα εφαρμόσει το μνημόνιο που θα ψηφίσει ο Σύριζα την Πέμπτη, 18/5! 

Σαν να μην έφτανε αυτό, η φρουρά του κοινοβουλίου εκτελώντας εντολές κλείδωσε τις πόρτες των δημοσιογραφικών θεωρείων με αποτέλεσμα κοινοβουλευτικοί συντάκτες και φωτογράφοι να μην έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των γεγονότων!

(Σ.Σ. Όταν γράφαμε αυτό το άρθρο, δεν ξέραμε πως δεν υπάρχει πλέον το πλάνο της "επίθεσης" που ισχυρίζονται άπαντες. Άρα, φεύγουμε από την εικόνα και πάμε στα λόγια και στις φήμες...Όταν η εικόνα επανήλθε, ακούγεται ο προεδρεύων της συνεδρίασης Μάκης Μπαλαούρας να φωνάζει: «Αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης. Η φρουρά να βγάλει έξω τον κ. Κασιδιάρη».

Η ένταση συνεχίστηκε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζει «μολύνετε το κοινοβούλιο. Κύριε Κασιδιάρη έχετε αποβληθεί. Σας είπα, έξω τον Κασιδιάρη, το έχουμε πει 100 φορές! Έχετε αποβληθεί, σας παρακαλώ πολύ να εγκαταλείψετε τα έδρανα!».

Προσπαθώντας να επιβάλει την τάξη ο κ. Μπαλαούρας στη συνέχεια ζήτησε από τους βουλευτές του κόμματός του Τάσο Κουράκη και Νίκο Ξυδάκη να καθίσουν κάτω.

Αν και ακολούθησε πεντάλεπτη διακοπή τα πνεύματα δεν ηρέμησαν, με τον Μάκη Μπαλαούρα να ζητά συγγνώμη από τον πρωτεργάτη του επεισοδίου, τον Νίκο Δένδια, και να ανακοινώνει την υποβολή πρότασης μομφής απέναντι στον χρυσαυγίτη βουλευτή.

Το τι σημαίνει Νίκος Δένδιας για τους χρυσαυγίτες βουλευτές και τι σήμανε η σημερινή προβοκάτσια στην οποία επιδόθηκε ο Νεοδημοκράτης πολιτικός, εξήγησε ο Γιάννης Λαγός λέγοντας στην παρέμβασή του: «Ξεχνάτε όλοι ότι πριν από δύο χρόνια εξ αιτίας αυτού του κυρίου, του Σαμαρά και του Αθανασίου ο κ. Κασιδιάρης, ο αρχηγός της ΝΔ και εμείς βρεθήκαμε στη φυλακή χωρίς στοιχεία;».

Την ενοχή του παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς και ο κ. Νίκος Δένδιας: Το «αδίκημά» μου ήταν ότι πέρασα από μπροστά του ενώ μιλούσε. 

Θέλουμε να κάνουμε μια ερώτηση προς τον Νεοδημοκράτη Βουλευτή. Πότε και ποιος πέρασε από εμπρός του ενώ μιλούσε στην Εθνοσυνέλευση και όταν του είπε πως μιλά εκείνος του ζήτησε τον λόγο με εντελώς προκλητικό τρόπο; 

Και προκλητικός και ευθυνόφοβος

Η ενοχή του Νίκου Δένδια, υπογραμμίζεται από την ανησυχία του μη τυχόν και θεωρηθεί πρόξενος του επεισοδίου. Με σπαραχτική φωνή, ακούγεται στο βίντεο να λέει πως «με κανέναν τρόπο δεν υπήρξα πρόξενος του επεισοδίου. Το αδίκημα μου ήταν ότι πέρασα μπρστά από τον κ. Κασιδιάρη. Ως αντίδραση δέχτηκα αυτό που είδατε κατα αρχήν από αυτόν και μετά και από άλλους βουλευτές».

Ο βουλευτής της ΝΔ κλείνοντας, αποκάλυψε πως με την πράξη του επεδίωξε μια κατ' αρχήν επωφελή και για τον Σύριζα αλλά και για τη Νέα Δημοκρατία διαδικασία. Πέτυχε, και να αλλάξει η ατζέντα και να μην μιλάμε πλέον για το επαίσχυντο μνημόνιο με ρήτρα αίματος Ελληνικού Λαού, αλλά για την "κακή" Χρυσή Αυγή, αλλά και να προσπαθήσει, παίζοντας το θύμα, να κλείσει το μάτι στην εκλογική δεξαμενή της Χρυσής Αυγής, ένα όνειρο (θερινής νυκτός) εδώ και 3 χρόνια, μιας και τα ποσοστά της ΝΔ πλέον εμφανίζονται χαμηλά, παρ' όλη την εξαθλίωση της κοινωνίας από τα απανωτά μνημόνια που φέρνει ο Σύριζα.

Όσοι θεωρείται πως έγινε συμπτωματικά σήμερα μια τέτοια ενέργεια, δείτε την δημοσκόπηση της prorata στην ΕΦ.ΣΥΝ. και θα καταλάβετε τον πανικό που έχει καταλάβει την παράταξη της ΝΔ για την άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Δείτε τι είπε ακριβώς ο Νίκος Δένδιας: "Μακάρι με αυτό το επεισόδιο να γίνει αντιληπτό στην κοινωνία ότι η δημοκρατία δεν είναι κάτι δεδομένο αλλά κάτι για το οποίο πρέπει να μαχόμαστε καθημερινά».

Βούτσης: Θέλουν να συμμετέχουν στις διαδικασίες δια της χειροδικίας

«Έδειξαν ότι είναι διατεθειμένοι διά της χειροδικίας να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαδικασίας, άρα προληπτικά η θέση μας είναι ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το νομοσχέδιο», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας από τα βουλευτικά έδρανα. 

Παράλληλα ζήτησε - εκτός από την παραπομπή Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας - η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής να μην συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο καθώς, όπως πρόσθεσε, οι κανονισμοί φτιάχτηκαν και εφαρμόζονται για την ομαλή λειτουργία της Βουλής. 

Βορίδης: Να αποβληθούν από το σύνολο των επιτροπών

Δεν άλλαξαν ούτε τους πρωταγωνιστές του φιάσκου. Ο Βορίδης = ο σκηνοθέτης των διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής, ζήτησε να αποβληθούν οι χρυσαυγίτες βουλευτές, από το σύνολο των επιτροπών.

Αγνοώντας τις ευθύνες από την πρόκληση του ομόσταυλου του, ο Μάκης Βορίδης, μίλησε για στιγμές που δεν έχει ζήσει το ελληνικό κοινοβούλιο. «Ο κ. Δένδιας υπέστη επίθεση χωρίς να υπάρχει λόγος εντάσεως. Η στόχευση είναι σαφής. Κύριε πρόεδρο ζητάμε να διατάξετε την αποβολή του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία. Να αποβληθούν όλοι, όλοι συμπράξανε, όλοι βρίζανε. Πρέπει αυτό να είναι ένα μήνυμα: το κοινοβούλιο μπορεί να προστατεύσει τις διαδικασίες του. Να αποβληθούν από το σύνολο των επιτροπών». 

Να αποβληθούν λοιπόν οι Χρυσαυγίτες βουλευτές. 

Nα μείνει ο Μάκης Βορίδης και ο Νίκος Δένδιας μαζί με τους άλλους μνημονιολάγνους βουλευτές του Σύριζα, της ΝΔ, του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ ώστε να ψηφίζουν μνημόνια μέχρι να παγώσει η κόλαση, παίζοντας το θέατρο του παραλόγου κάθε τόσο και λιγάκι, διαφωνώντας - συμφωνώντας πως η Ελλάδα πρέπει να ξεπουληθεί για να σωθεί η ευρωζώνη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.