Μαρινάκης, Σαββίδης και μια κυπριακή εταιρεία εξέδωσαν ήδη εγγυητικές για τον ΔΟΛ - UNPOLITICAL

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Μαρινάκης, Σαββίδης και μια κυπριακή εταιρεία εξέδωσαν ήδη εγγυητικές για τον ΔΟΛΑποτέλεσμα εικόνας για δολ

Τρεις ενδιαφερόμενοι φέρονται να έχουν εκδώσει μέχρι στιγμής εγγυητικές επιστολές για συμμετοχή στο διαγωνισμό για την απόκτηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τις μέχρι τώρα εκδοθείσες εγγυητικές στον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν εκτός απροόπτου, οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Ιβάν Σαββίδης και μια τρίτη εταιρεία Κυπριακών συμφερόντων αγνώστων λοιπών στοιχείων. Νωρίτερα πάντως είχε δημιουργηθεί θέμα μετά την ανακοίνωση του ομίλου DIMERA με την οποία ζητούσε αναβολή ολίγων ημερών του διαγωνισμού του ΔΟΛ, επειδή οι τράπεζες δεν δέχονταν την εγγυητική του επιστολή γιατί αυτή προέρχεται από την Κύπρο. 

Όπως ξεκαθάρισαν στενοί συνεργάτες του ομογενούς επιχειρηματία «η συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη στον διαγωνισμό για το ΔΟΛ είναι δεδομένη, είτε δοθεί είτε όχι μια μικρή έως δύο ημέρες παράταση». 

Επίσης υποστήριζαν πως «αυτή η μικρή η αναβολή ζητήθηκε καθώς υπάρχουν εύλογες αμφιβολίες για το κατά πόσο θα τηρηθεί από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα στο οποίο άλλοι πιο παραδοσιακοί παίκτες έχουν μεγαλύτερες ρίζες από τον όμιλο DIMERA το απόρρητο για το ύψος των εγγυητικών, καθώς αν υπάρξει διαρροή θα ευνοηθεί ο ανταγωνισμός που θα γνωρίζει τις προθέσεις έως που θα χτυπήσει τον ΔΟΛ ο κ. Σαββίδης. Επρόκειτο λοιπόν για μια κίνηση προστασίας του επενδυτή».

Τραπεζικοί κύκλοι διευκρίνιζαν πως υπάρχει δυνατότητα να εκδοθεί εγγυητική από τράπεζα της Κύπρου και να παρακαμφθεί το ζήτημα που ο διαγωνισμός θέτει -οι εγγυητικές να προέρχονται από τράπεζες χωρών μελών του ΟΟΣΑ- με collateral σε ελληνικές τράπεζες. «Δεν υπεκφεύγουμε. Να θωρακίσουμε μια υποψηφιότητα από στρεβλές πρακτικές θέλουμε» τονίζουν οι ίδιες πηγές σε έναν διαγωνισμό που λαμβάνει έως και... κατασκοπευτική πλέον διάσταση. 

Η ενέργεια να αιτηθεί μικρή παράταση ο όμιλος DIMERA πάντως πυροδότησε νωρίς το πρωί συζήτηση καθώς εξελίχθηκε λίγες ώρες μόλις πριν εκπνεύσει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών από τους ενδιαφερόμενους με πολλούς να μιλάνε για κίνηση «τακτικής» εκ μέρους του ομογενούς επιχειρηματία ενώ τραπεζικοί κύκλοι εξέφραζαν την άποψη πως οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό, ήταν γνωστοί από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η προκήρυξη του. Σε ειδική μάλιστα παράγραφο αναφερόταν ρητά πως οι εγγυητικές πρέπει να προέρχονται από τράπεζες χωρών μελών του ΟΟΣΑ. Και η Κύπρος δεν είναι μέλος. 

Πάντως πηγές αναφέρουν ότι ο ειδικός εκκαθαριστής δεν πρόκειται επ' ουδενί να αναβάλλει τον διαγωνισμό ο οποίος θα προχωρήσει κανονικά και στις 12.15 αύριο θα ανοίξουν οι φάκελοι των προσφορών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.