Να κοιμάστε (στο κρεβάτι - όχι όρθιοι) για να είστε πιο ελκυστικοί... - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Να κοιμάστε (στο κρεβάτι - όχι όρθιοι) για να είστε πιο ελκυστικοί...

Αποτέλεσμα εικόνας για Να κοιμαστε

Όταν έχουμε κοιμηθεί λίγες ώρες, δείχνουμε λιγότερο ελκυστικοί, επισημαίνουν ερευνητές από τη Σουηδία που μελέτησαν φωτογραφίες ανθρώπων που είχαν κοιμηθεί αρκετά για δύο συνεχόμενα 24ωρα και άλλους που ήταν νυχτοπούλια. 

Όσοι είχαν ξενυχτίσει για χίλιους δυο λόγους, χαρακτηρίστηκαν ως λιγότερο υγιείς και ελκυστικοί από αυτούς που κλήθηκαν να σχολιάσουν τις φωτογραφίες τους.

Οι φοιτητές που δεν είχαν κοιμηθεί αρκετές ώρες είχαν πιο «πεσμένα» βλέφαρα, κόκκινα μάτια, μαύρους κύκλους και χλωμό δέρμα. Επίσης έδειχναν περισσότερο θλιμμένοι σε σχέση με τους υπόλοιπους, που είχαν κοιμηθεί αρκετές ώρες. Οι μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια, τα πρησμένα βλέφαρα απομακρύνουν τον κόσμο. Αντιθέτως όταν έχουμε κοιμηθεί αρκετά καλά έστω και δύο συνεχόμενες νύχτες είμαστε έτοιμοι για νέες γνωριμίες. 

Είκοσι πέντε φοιτητές- άνδρες και γυναίκες - που δέχτηκαν να γίνουν πειραματόζωα έκαναν το εξής: με την βοήθεια μίας συσκευής μέτρησαν τις κινήσεις που έκαναν στο κρεβάτι κατά την διάρκεια του ύπνου. Οι ερευνητές τους ζήτησαν να κοιμηθούν αρκετές ώρες για δύο συνεχόμενες νύχτες. Μια εβδομάδα αργότερα, τους ζητήθηκε να ακολουθήσουν το πρόγραμμα ύπνου της Μάργκαρετ Θάτσερ, δηλαδή, μόνο τέσσερις ώρες ύπνου κάθε βράδυ, επί δύο συνεχόμενες ημέρες. 

Και στη συνέχεια , οι ερευνητές πήραν τις φωτογραφίες των εθελοντών - χωρίς make up - και τις έδειξαν σε 122 Σουηδούς , άνδρες και γυναίκες από τη Στοκχόλμη. Στην ερώτηση: "Πόσο θα θέλατε να συναναστρέφεστε με αυτό το άτομο στη φωτογραφία;", οι Σουηδοί δεν ήταν πρόθυμοι να γνωρίσουν καλύτερα τους φοιτητές που έδειχναν κουρασμένοι καθώς επίσης τους θεωρούσαν λιγότερο υγιείς, όπως αναφέρει το επιστημονικό περιοδικό "Royal Society Open Science". 

Για τους ερευνητές του Ινστιτούτου Καρολίνσκα, αυτή η διαπίστωση έχει αξία από εξελικτική άποψη. "Ένα πρόσωπο που δεν δείχνει υγιές, είτε γιατί στερήθηκε ύπνο είτε εξαιτίας άλλων παραγόντων, απομακρύνει τους γύρω.

Η επικεφαλής της έρευνας, Tina Sundelin, επισημαίνει: "Θέλουμε τα άτομα με τα οποία συναναστρεφόμαστε να είναι ελκυστικά και δυναμικά. Αυτή η μελέτη είναι μια καλή υπενθύμιση του πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για την ανθρώπινη υγεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.