Πόσο επιβαρύνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες από τις νέες εισφορές - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Πόσο επιβαρύνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες από τις νέες εισφορές

Αποτέλεσμα εικόνας για ελεύθεροι επαγγελματίες

Μία ακόμα δυσάρεστη έκπληξη για ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς και συνταξιούχους κρύβουν τα κείμενα των εφαρμοστικών νόμων με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές για το κλείσιμο της αξιολόγησης, τα οποία συγγράφουν τις τελευταίες ώρες στα εμπλεκόμενα.

Πέραν από τα νέα μέτρα του 2019-2020, ιδιαίτερα προβληματίζει αν θα επιμείνει το ΔΝΤ στη λήψη μέτρων 450 εκατ. ευρώ για το 2018 αλλά και η πληροφορία των τελευταίων ωρών -που δυστυχώς δεν διαψεύδεται από την κυβέρνηση- πως αλλάζει πάλι ο τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου. 

Τα παζάρια, αποκάλυψε ευρωπαίος αξιωματούχος την Παρασκευή και συγκλίνουσες πληροφορίες λένε πως μετά το 2017, οι ασφαλιστικές εισφορές δεν θα εκπίπτουν από το καθαρό φορολογητέο εισόδημα, το οποίο είναι και η βάση υπολογισμού τους. Οι επαγγελματίες θα πληρώνουν πλέον και ασφαλιστικές εισφορές και φόρο, ακόμα και επί των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν ήδη πληρώσει. Συγκλίνουσες πληροφορίες μιλούν για μεταβατική περίοδο ενός τουλάχιστον έτους (2018) με έκπτωση 15% στις νέες ασφαλιστικές εισφορές, αλλά όχι και στον επιπλέον φόρο. Στη συνέχεια η επιβάρυνση θα φτάνει στο 100% και για τις εισφορές.

Τι θα σήμαινε αυτό σε χρήματα;

- Επαγγελματίας με 10.000 φορολογητέο εισόδημα: Πλήρωνε εισφορές 2.700 ευρώ αλλά το 2018 θα πληρώνει 2.295 (- 405 ευρώ). Για φόρους όμως πλήρωνε 1.606 ευρώ και θα πληρώνει 2.200 (+ 594 ευρώ). Χάνει 189 ευρώ το χρόνο.
- Επαγγελματίας με 20.000 φορολογητέο εισόδημα: Πλήρωνε εισφορές 5.400 ευρώ αλλά θα πληρώνει 4.590 (-810 ευρώ). Για φόρους όμως πλήρωνε φόρους 4.400 ευρώ και θα πληρώνει 3.212 (+ 1.188 ευρώ). Χάνει 378 ευρώ το χρόνο.
- Επαγγελματίας με 30.000 φορολογητέο εισόδημα: Πλήρωνε εισφορές 8.100 ευρώ αλλά θα πληρώνει 6.885 (-1.215 ευρώ). Για φόρους και εισφορά αλληλεγγύης όμως πλήρωνε φόρους 5.211 ευρώ και θα πληρώνει 7.976 (+2.765 ευρώ). Χάνει 1550 ευρώ το χρόνο.

Μετά την μεταβατική περίοδο, δεν θα ισχύει ούτε η έκπτωση 15% στις νέες ασφαλιστικές εισφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.