Ερχονται πρόστιμα για όσους δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας… - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Ερχονται πρόστιμα για όσους δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας…


Το… γιουρούσι της εφορίας προς τους πολίτες συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Παράλληλα με το μαζικό άδειασμα λογαριασμών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις (ακόμα και σε μικρές-ζημιογόνες) οδηγώντας πλέον στην απόγνωση δεκάδες χιλιάδες Ελληνες και τις επιχειρήσεις σε λουκέτο, έρχονται και τα χαράτσια σε αυτούς που δεν κατάφεραν να πληρώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Α.Α.Δ.Ε. από το 2010 έως και το 2016, δεν έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας για 89.225 οχήματα τα οποία ανήκουν σε 40.120 ΑΦΜ.
Ολοι οι παραπάνω θα κληθούν μέσω e-mail να πληρώσουν άμεσα και χωρίς δυνατότητα δόσεων, τα διπλά τέλη Τέλη από όσα χρωστάνε, σύμφωνα με το πρόστιμο που ισχύει. Εφόσον δεν τα καταφέρουν, αυτά θα συσσωρευθούν με τις τυχόν υπόλοιπες ληξιπρόθεσμες οφειλές που υπάρχουν, με την απειλή πλέον οι κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών του πολίτη να είναι άμεσος. Το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις και τα επαγγελματικά-leasing αυτοκίνητα…

Και δε σταματάνε εδώ, αφού τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τα οχήματα από το 2010 και πίσω, με τα πρόστιμα εκεί στις περισσότερες περιπτώσεις, να είναι πολύ μεγαλύτερα, αφού τα αυτοκίνητα πλήρωναν Τέλη Κυκλοφορίας σύμφωνα με τα κυβικά εκατοστά του κινητήρας τους. Παράλληλα τα συσσωρευμένα τέλη από τα προηγούμενα χρόνια και ο διπλασιασμός τους από τη μη εκπρόθεσμη καταβολή, αυξάνουν τα ποσά σε δυσθεώρητα ύψη.

«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν καταβάλει Τέλη Κυκλοφορίας, αφού οι άμυνές τους στα απανωτά χτυπήματα της εφορίας είναι ελάχιστες έως μηδαμινές. Από τη μία δεν μπορούν να παραδώσουν τις πινακίδες ή να διαγράψουν τα οχήματα τους, αν δεν πληρωθούν εξολοκλήρου όλα τα Τέλη Κυκλοφορίας, που χρωστάει το όχημα. Παράλληλα, εφόσον κατασχεθεί ο τραπεζικός λογαριασμός, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για άμεση άρση της απόφασης αυτής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.