Απίστευτη πρόκληση: Ο ΟΗΕ βλέπει Τούρκους στην Θράκη - UNPOLITICAL

Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Απίστευτη πρόκληση: Ο ΟΗΕ βλέπει Τούρκους στην Θράκη


Ένα πραγματικά κατάπτυστο κείμενο που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΗΕ έχει προκαλέσει αντιδράσεις αν και η επίσημη ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αποστείλει ακόμα διαμαρτυρία. Το κείμενο έχει γραφτεί σε τύπο επιστολής προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και το υπογράφουν μέλη της “Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης”, η οποία και παρουσιάζεται ως ΜΚΟ. 

Το κείμενο αποτελεί ένα είδος διαμαρτυρίας “στο δικαίωμα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης να εκλέγει μόνη της τους θρησκευτικούς της ηγέτες”. 

Στα κυριότερα σημεία του εγγράφου περιλαμβάνονται τα εξής:

α) η προσπάθεια εξομοίωσης του Οικουμενικού Πατριάρχη με τους μουφτήδες

β) η διαμαρτυρία για την διδαχή του Κορανίου στα Ελληνικά

γ) η παραδοχή ότι στην Θράκη δρουν παράνομοι μουφτήδες 

Σημειωτέον ότι στο κείμενο επαναλαμβάνεται 12 φορές η φράση "Τουρκική Μειονότητα της Δυτ. Θράκης”.

Ιδού και ολόκληρο το κείμενο από την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΗΕ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.