Σύμφωνα με το δόγμα Κίσσινγκερ - Ιστορία "κοινωνικού" και όχι Εθνικού χαρακτήρα θα διδάσκονται τα παιδιά μας - UNPOLITICAL

Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Σύμφωνα με το δόγμα Κίσσινγκερ - Ιστορία "κοινωνικού" και όχι Εθνικού χαρακτήρα θα διδάσκονται τα παιδιά μας


Σαρωτικές είναι οι αλλαγές που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας για το μάθημα της ιστορίας σε μια προσπάθεια αποεθνοποίησης της Πατρίδας μας.

Στο νέο "πανελλαδικό σχέδιο" που προωθείται από την κυβέρνηση για το μάθημα της ιστορίας, αναμένονται εκ βάθρων αλλαγές σε όλο σχεδόν το εύρος της διδακτέας ύλης, από τα αρχαία χρόνια έως και τη νεότερη ιστορία.

Είναι ενδεικτικό πως με το νέο σύστημα, τα παιδιά στις τάξεις τόσο του δημοτικού όσο και των μεγαλύτερων τάξεων, δεν θα διδάσκονται καν την ελληνική επανάσταση, αλλά τις....κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες στην περίοδο της τουρκοκρατίας! Και αυτό στα βήματα της Τουρκοελληνικής (και όχι ελληνοτουρκικής - ακόμη και αυτό το άλλαξαν, βάζοντας μπροστά την τουρκία) φιλίας;

Το δόγμα Κίσινγκερ σε πλήρη εφαρμογή, αφού σε μία από τις πιο βασικές τάξεις, όπου το μάθημα τις ιστορίας βάζει τις βάσεις του, στην Δ' Δημοτικού, τα παιδιά δεν θα διδάσκονται πλέον την αρχαία ελληνική ιστορία, αλλά μεμονωμένα κάποια...τοπικά ήθη και έθιμα!

Η νέα απάντηση των Ελλήνων φιλολόγων σφοδρή, ωστόσο ουδείς γνωρίζει τι θα ισχύσει από τη νέα σχολική χρονιά:

"Οι προτεινόμενοι θεματικοί φάκελοι έχουν παιδαγωγική και μαθησιακή αξία μόνο εάν εμπλουτίζουν θεματικές ενότητες της συγκεκριμένης διδακτέας ύλης και λειτουργούν επικουρικά στη μαθησιακή διαδικασία. Ο τρόπος που προτείνεται να χρησιμοποιηθούν (Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν ελευθερία να επιλέγουν βάσει καθορισμένων κριτηρίων έναν αριθμό από αυτούς τους φακέλους, προκειμένου να διαμορφώσουν το ετήσιο πρόγραμμα διδασκαλίας τους...) ακυρώνει την παροχή ενιαίας ιστορικής γνώσης προς όλους τους μαθητές του ελληνικού σχολείου. 

Για την πρόταση της επιτροπής όσον αφορά το πρόγραμμα του Δημοτικού σημειώνεται ότι οι προτάσεις της Επιτροπής, εκτός από την αδόκιμη χρήση ιστορικών όρων, όπως «υδραυλικοί άθλοι του Ηρακλή», «ελληνικοί μύθοι σχετιζόμενοι με πολεμικές ενέργειες», «εποχή του Χριστιανισμού» σε αντικατάσταση του όρου Βυζαντινή εποχή κ.ά., σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση της ύλης, δημιουργούν παιδαγωγικά ζητήματα, εφόσον υπονομεύουν τη διδασκαλία της Ελληνικής Ιστορίας 
Ειδικότερα, στη Δ' Δημοτικού αντικαθίσταται η Αρχαία Ελληνική Ιστορία από την οικογενειακή και την τοπική ιστορία, στην Ε' Δημοτικού αντικαθίσταται η Βυζαντινή Ιστορία από τη συρρικνωμένη συνεξέταση της Αρχαίας Ελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, στην ΣΤ' Δημοτικού προβλέπεται η διδασκαλία μιας μεγάλης χρονικής περιόδου που αρχίζει από τον 15ο αιώνα και τελειώνει στη σύγχρονη εποχή. Έτσι το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην ίδρυση του Ελληνικού κράτους και στους δύο παγκόσμιους πολέμους ενώ θεωρούνται ήσσονος σημασίας η τουρκοκρατία και η ελληνική επανάσταση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.