Ελλάδα, η τελευταία χώρα της Σοβιετίας στην Ευρώπη - UNPOLITICAL

Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Ελλάδα, η τελευταία χώρα της Σοβιετίας στην Ευρώπη

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσίπρας σοβιέτ
Το 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια μετά από την «ελληνική επανάσταση», η οποία, σύμφωνα με τους ιστορικούς, έδωσε την δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα ελλαδικό κράτος, στα πρότυπα του αριστερόστροφου Διαφωτισμού, με υποτιθέμενη πλήρη εθνική ανεξαρτησία.
Χθες Πέμπτη, η κυβέρνηση της χώρας ψήφισε με 153 ψήφους ακόμα ένα Μνημόνιο, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το 2021!
Έτσι θα τιμήσει η χώρα τα 200 έτη «ανεξαρτησίας» της, η οποία ακόμα αγνοείται.
Με τα νέα μέτρα ως το 2021, επιβάλλονται πρόσθετα μέτρα λιτότητας 5,396 δισ. ευρώ. Στην πραγματικότητα, στο βωμό του πρωτογενούς πλεονάσματος, από φέτος έως και το 2021 θα «θυσιαστούν» πάνω από 41 δισ. ευρώ.
Και αυτό γιατί προβλέπονται συνεχή πρωτογενή πλεονάσματα 3,8 δισ. για το 2017, άλλα 7,4 δισ. για το 2018, για το 2019 8,5 δισ. ευρώ, 9,7 δισ. για το 2020 και 11,8 δισ. για το 2021.
 Από πού θα βγουν τέτοια θηριώδη πλεονάσματα, την ώρα που οι φόροι αυξάνονται και η ιδιωτική οικονομία καταστρέφεται;
Από το περεταίρω ξεζούμισμα των πολιτών μέσω ακόμα περισσότερων αυξήσεων στην φορολογία και τις εισφορές.
Δεν θα βαρεθούμε να το γράφουμε! 
Περνάμε στην εποχή των επιδομάτων! 
Η πολιτική που εφαρμόζεται καταστρέφει την παραγωγική οικονομία και οδηγεί τους πάντες στα επιδόματα! Σε ένα πιάτο φαΐ, σε ένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σε δια βίου μάθηση χωρίς σχολεία για τα παιδιά, όπου θα τρέφονται με ληγμένα συσσίτια του Κράτους με τρόφιμα που θα τα προμηθεύονται από Συριζαίους και Νεοδημοκράτες "φίλους".
Έχει ειπωθεί! 
Δεν το κρατά κανείς κρυφό! 
Μάλιστα ανοιχτά βουλευτές παίρνουν ως παράδειγμα την Σοβιετία!
Κατά αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η εξάρτηση από την εξουσία. Η δημιουργική σκέψη και το ανυπότακτο πνεύμα επιδιώκεται να δώσουν την θέση τους στην πλήρη υπακοή.
Όμως υπάρχει, όπως θα δείτε παρακάτω και κάτι άλλο!
Για να προκύψουν τα πλεονάσματα που θα οδηγήσουν στην φτωχοποίηση, η κυβέρνηση προβλέπει -και παρά την σκληρή λιτότητα- ρυθμούς… ανάπτυξης πάνω 2% κάθε χρόνο.
Στις συντάξεις, η μεγάλη αφαίμαξη προβλέπεται το 2019 με τη μείωση έως 18% (στα ποσά σύνταξης του 2016) λόγω κατάργησης της προσωπικής διαφοράς. Επιπλέον, όπως προβλέπει και το αναθεωρημένο Μνημόνιο, το ΕΚΑΣ θα περικοπεί το 2018 κατά 238 εκατ. ευρώ και το 2019 θα καταργηθεί. Σε αντιστάθμισμα, υπό όρους, μπορεί να μειωθεί ή να καταργηθεί το 2019 η συμμετοχή σε γιατρούς και φάρμακα.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα χάσουν από 1.1.2018 με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών 59 εκατ. ευρώ. Οι επιβαρύνσεις, παρά την έκπτωση, είναι σημαντικές.
Αντίθετα, κερδισμένοι βγαίνουν δημόσιοι υπάλληλοι. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό;
Όσοι Έλληνες μείνουν στην χώρα και δεν φύγουν στο εξωτερικό, θα επιλέγουν Δημόσιο, μιας και οι συνθήκες είναι καλύτερες από τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος βάλλεται με σταδιακή αύξηση των επιβαρύνσεων, προκειμένου το ελεύθερο επάγγελμα, η τελευταία μορφή κοινωνικής ανεξαρτησίας στην εποχή μας, να ασθενήσει και όλοι να παρακαλούν το Κράτος για διορισμό.
Η ελευθερία θα συντριβεί! Ακόμα και η μερική ελευθερία που αποκτήσαμε σταδιακά από το 1821, φεύγοντας από την ηγεμονία του Σουλτάνου.
Οικονομικά εξαρτημένος ο λαός θα αποδέχεται τα πάντα, ακόμα και την δυνατότητα να βροντοφωνάζει την καταγωγή και την πίστη του. Θα τον απειλούν με την απώλεια της θέσης ή ακόμα και των επιδομάτων που θα του «πετάει» η εξουσία.
Στο όνομα του «εξορθολογισμού» του Δημοσίου, προβλέπεται:
  • αύξηση μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο από 15,8 δισ. το 2016 σε 17,3 δισ. ως το 2021
  • ότι στο στενό Δημόσιο τομέα το 2020 και 2021 θα προσλαμβάνονται περισσότεροι υπάλληλοι (9.000 και 8.500 αντίστοιχα) από όσοι φεύγουν (8.200 και 7.500 αντίστοιχα)
  • ότι στα ειδικά μισθολόγια, αυξάνονται όσα επιδόματα δεν καταργούνται.
Ενώ όλα μειώνονται, στο Δημόσιο αυξάνονται, κατά τμήματα, οι διορισμοί, οι μισθοί και τα επιδόματα!
Το Κράτος θα «ρουφάει» την… «ανάπτυξη» και θα την μοιράζει στους «αυλικούς» του.
Αβίαστα στο μυαλό μας έρχεται η επίκληση της Σοβιετίας από την βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.