Μεταφέρονται ή δεν μεταφέρονται οι μετανάστες από το Ελληνικό; Ποιος αποφασίζει εντέλει; - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Μεταφέρονται ή δεν μεταφέρονται οι μετανάστες από το Ελληνικό; Ποιος αποφασίζει εντέλει;

Σχετική εικόνα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας, από αύριο αναμένεται να ξεκινήσει η επιχείρηση μεταφοράς των προσφύγων από το Ελληνικό. Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολίτικης το διαψεύδουν.

Επίσης, οι ίδιες πηγές, σχολιάζουν ότι «ξεκινάει ένας κύκλος ενημέρωσης των ανθρώπων που ζουν στο Ελληνικό και η παραπληροφόρηση δεν βοηθάει στην πραγματική διαχείριση του ζητήματος».

«Ζητήθηκε από όλες τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο χώρο να απομακρυνθούν, εκτός από τις δυο που παρέχουν ιατρική βοήθεια», ανέφερε μέλος της οργάνωσης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία διαβούλευση με τους διαμένοντες στο Ελληνικό, που έχουν πλήρη άγνοια σχετικά με το πότε και το πού θα μεταφερθούν. Οι αρχές θα πρέπει επειγόντως να εγγυηθούν ότι κανείς δεν θα μείνει άστεγος ή θα κινδυνεύσει ως αποτέλεσμα του κλεισίματος των καταυλισμών.

Παράλληλα θα πρέπει να εξασφαλιστούν ασφαλείς και επαρκείς εναλλακτικές στέγασης που θα λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των γυναικών και των κοριτσιών», εξηγεί στην ανακοίνωση η Μόνικα Κόστα Ρίμπα, υπεύθυνη Εκστρατειών της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη.

Η οργάνωση είχε ζητήσει να επισκεφτεί τους καταυλισμούς στις 21 με 23 Μαΐου, αίτημα που απορρίφθηκε αλλά οι ερευνήτριες της οργάνωσης μίλησαν με πρόσφυγες έξω από το Ελληνικό. «Εξαιτίας της απουσίας επίσημης και ξεκάθαρης πληροφόρησης, οι πρόσφυγες, οι μετανάστες/ριες βασίζονται σε φήμες. Πολλοί άκουσαν ότι θα μεταφερθούν σε έναν καταυλισμό που έχει πρόσφατα δημιουργηθεί στη Θήβα. Οι ίδιοι φοβούνται ότι στο νέο καταυλισμό θα αποκοπούν από τα δίκτυα υποστήριξης που έχουν δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ελληνικό, διάρκεια η οποία για πολλούς ξεπερνάει τον ένα χρόνο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ένας άνδρας από το Αφγανιστάν είπε στη Διεθνή Αμνηστία: «Δεν μας έχουν δώσει πληροφορίες, το οποίο μας δημιουργεί άγχος... Θέλουν να μας μπερδέψουν έτσι ώστε να μην μπορούμε να αποφασίσουμε και να αποφασίσουν εκείνοι για εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.