Πάρ'το αλλιώς! Υποβρύχια και φρεγάτες που... γέρνουν διαθέτουν οι Γερμανοί - Ποιος θα τα πάρει; - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Πάρ'το αλλιώς! Υποβρύχια και φρεγάτες που... γέρνουν διαθέτουν οι Γερμανοί - Ποιος θα τα πάρει;


Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο εμπιστευτικό παράρτημα αναφοράς του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας οι νέες φρεγάτες τύπου F125 του Ναυτικού Γερμανίας είναι «Υπέρβαρες» και με κλίση προς τα δεξιά.

Στο δημοσίευμα δεν αναφέρονται στοιχεία για την υπέρβαση του βάρους αλλά η κλίση προς τα δεξιά προσδιορίζεται σε 1,3 μοίρες. Επίσης στο δημοσίευμα φιλοξενείται δήλωση του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας το οποίο δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη του εμπιστευτικού παραρτήματος αλλά απλώς σημειώνει ότι σε «γενικές γραμμές» το πρόγραμμα εξελίσσεται ομαλά.

Υπενθυμίζεται, ότι οι τέσσερις φρεγάτες τύπου F125 θα αντικαταστήσου σε υπηρεσία τις οκτώ φρεγάτες τύπου F-122 (Bremen), που σχεδιαστικά είναι παρόμοιες των ολλανδικών Standard και οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να παροπλίζονται (οι πέντε εξ αυτών έχουν ήδη παροπλιστεί). Συνολικά ναυπηγούνται, από τις ThyssenKrupp and Lurssen, τέσσερις φρεγάτες F125 εκ των οποίων τρεις έχουν ολοκληρωθεί.

Ειδικότερα η πρώτη φρεγάτα του τύπου, FGS Baden- Württemberg F222 (απεικονίζεται στη παραπάνω φωτογραφία), βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης των δοκιμών του οπλικού συστήματος και πρόκειται να ενταχθεί σε υπηρεσία εντός του τρέχοντος έτους. Η δεύτερη φρεγάτα του τύπου FGS Nordrhein-Westfalen F223 πρόσφατα ολοκλήρωσε την πρώτη σειρά δοκιμών κατασκευαστή.

Με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό οι τέσσερις φρεγάτες F125 θα ενταχθούν στο σύνολο τους σε υπηρεσία μέχρι τον Αύγουστο του 2019 κι η κάθε μία θα υπηρετείται από δύο πληρώματα, έκαστο δύναμης 120 ατόμων. Τα οκτώ πληρώματα θα αποτελούν ενιαίο σύνολο που θα στελεχώνει τις τέσσερις φρεγάτες εκ περιτροπής.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι με εκτόπισμα 7.200 τόνους, μήκος 149,52 μέτρα, πλάτος 18,8 μέτρα και βύθισμα 5 μέτρα, οι φρεγάτες τύπου F125 αποτελούν τις μεγαλύτερες μονάδες επιφανείας του Ναυτικού της Γερμανίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.