Οι μετανάστες έχουν λύσει όλα τους τα προοβλήματα και τώρα ασχολούνται με την ομοφυλοφιλία - UNPOLITICAL

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Οι μετανάστες έχουν λύσει όλα τους τα προοβλήματα και τώρα ασχολούνται με την ομοφυλοφιλία

Αποτέλεσμα εικόνας για homosexualidad en la sociedad

Η Ελλάδα αλλάζει με ταχείς ρυθμούς σε κάτι ξένο και απόμακρο από αυτό που ζούσαμε μέχρι και πριν λίγα χρόνια.
Άλλοι το ονομάζουν πρόοδο, άλλοι κατάντια. Σίγουρα όμως δεν λύνει τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, τα οποία διογκώνονται μέρα με την μέρα, οδηγώντας τους πάντες προ της πλήρη φτωχοποίηση και ως πανάκεια στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα πλήρους εξάρτησης από τις Αρχές του επίσης εξαρτώμενου από τους δανειστές Κράτους.
Οι κυβερνώντες δεν δείχνουν να έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης και συμμετείχαν στην οργάνωση διεθνές συνεδρίου στην Αθήνα με θέμα «ΛΟΑΤ πρόσφυγες και μετανάστες: Η κατάσταση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε, σε χαμηλούς τόνους, στο πλαίσιο του Έργου “EpsiLon: Equipping Professionals for Supporting LGBT Refugees”, που χρηματοδοτείται φυσικά από το Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την έναρξη εργασιών του συνεδρίου κήρυξε η Δρ. Αντωνία Τορρένς, Πρόεδρος του ΚΜΟΠ, ενώ ανάμεσα σε αυτούς που απηύθυναν χαιρετισμό είναι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής  Γιάννης Μουζάλας , η   Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα,  και από το Δήμο Αθηναίων, η  Μαρία Στρατηγάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας, καθώς και ο ς Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Αντιδήμαρχος Μεταναστών, Προσφύγων και Δημοτικής Αποκέντρωσης.
Στην διάρκεια του συνεδρίου έγιναν παρουσιάσεις για την κατάσταση των ΛΟΑΤ προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα και στην Νορβηγία από την  Ελένη Πετράκη του Γραφείυ Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης της Υπηρεσίας Ασύλου και από την  Monica Strand Korgerud, ακτιβίστρια ΛΟΑΤ.
Έγινε παρουσίαση του έργου “EpsiLon” από την κα Rosa Heimer, Equalities Project Coordinator του Διεθνούς Ινστιτούτου IARS (Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και των αποτελεσμάτων της έρευνας «ΛΟΑΤ πρόσφυγες και μετανάστες στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Κύπρο, την Ολλανδία και την Ελλάδα» από τους εταίρους του Έργου.
Τα πάνελ ομιλητών ήταν δύο, το πρώτο με θέμα «Υποδοχή και Υποστήριξη ΛΟΑΤ Προσφύγων και Μεταναστών» με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το Σωματείο Υποστήριξης Διευμφυλικών και τις οργανώσεις Colour Youth, Praksis, Solidarity Now, Γιατροί Χωρίς Σύνορα και LGBT Asylum Support Foundation.
Στο δεύτερο πάνελ ΛΟΑΤ πρόσφυγες και μετανάστες μοιράστηκαν τις προσωπικές τους ιστορίες.
Όλοι μαζί γηγενείς και μετανάστες για την Νέα Εποχή της ροζ κοινωνίας των παγκοσμιοποιητών.
Τώρα εμείς τι να σας πούμε. Πάει πιο κάτω ή πάει πιο πάνω; Ανάλογα πως βλέπει κανείς τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.