Ανησυχία για τη μείωση της φυσικής δραστηριότητας των παιδιών - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Ανησυχία για τη μείωση της φυσικής δραστηριότητας των παιδιών

Αποτέλεσμα εικόνας για παιδια που τρεχουν

Τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας των παιδιών ηλικίας 5 έως 9 ετών μειώνονται σταδιακά, καθώς εκείνα μεγαλώνουν, ενώ ο χρόνος ενασχόλησης με καθιστικές δραστηριότητες αυξάνεται.

Αυτό δείχνει νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν επιταχυνσιόμετρα, προκειμένου να αξιολογήσουν τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας 1.300 παιδιών, ηλικίας 5-6 ετών, σε διάστημα μίας εβδομάδας. Η ίδια μέθοδος αξιολόγησης χρησιμοποιήθηκε και μετά από τρία χρόνια, όταν τα παιδιά ήταν 8-9 ετών.

Συνολικά, παρατηρήθηκε μείωση των επιπέδων μέτριας προς υψηλής έντασης άσκησης κατά 4% και 11% σε αγόρια και κορίτσια, αντίστοιχα, ενώ κατά το ίδιο διάστημα, ο χρόνος ενασχόλησης με καθιστικές δραστηριότητες αυξήθηκε κατά 20% στα αγόρια και 23% στα κορίτσια.

Επιπλέον, βρέθηκε ότι στην ηλικία των 8-9 ετών περίπου το 1/3 των αγοριών και τα 2/3 των κοριτσιών δεν έφταναν τις συστάσεις σωματικής δραστηριότητας, ποσοστό που ήταν αρκετά χαμηλότερο στην ηλικία των 5-6 ετών.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, τα αποτελέσματα της μελέτης τονίζουν την ανάγκη προώθησης της σωματικής δραστηριότητας σε όλη τη διάρκεια των σχολικών χρόνων, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη πως έχει φανεί ότι οι συνήθειες άσκησης που διαμορφώνονται κατά την παιδική ηλικία, παραμένουν σε μεγάλο βαθμό και στην ενήλικη ζωή.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.