Οι θεσμοί στέλνουν mail, η κυβέρνηση ανησυχεί - UNPOLITICAL

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Οι θεσμοί στέλνουν mail, η κυβέρνηση ανησυχεί


Μπορεί το κείμενο της συμφωνίας του αναθεωρημένου Μνημονίου να περιλαμβάνει αρκετά σκληρά μέτρα, φαίνεται, όμως, ότι τα όσα έχουν διαρρεύσει είναι μόνο το γενικό πλαίσιο στο οποίο κατέληξαν κυβέρνηση και θεσμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece στην κυβέρνηση επικρατεί έντονος προβληματισμός καθώς στα υπουργεία φτάνουν διαρκώς mail από τους θεσμούς με τα οποία επιχειρείται η εξειδίκευση ζητημάτων τα οποία βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα. Όπως σχολιάζει στέλεχος με άριστη γνώση της διαπραγμάτευσης τα όσα γράφονται στα mail των θεσμών απέχουν πολύ από τις διατάξεις που είχαν συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο Hilton. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο στέλεχος σχολίαζε: «αυτά που έχουν διαρρεύσει είναι παρανυχίδα μπροστά σε όσα μας στέλνουν στα mail».

Οι θεσμοί επιθυμούν να συγκεκριμενοποιηθούν ζητήματα που αφορούν κυρίως το ασφαλιστικό, τις αποκρατικοποιήσεις αλλά και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός της επιμονής των θεσμών στο θέμα της ασυλίας των τραπεζικών στελεχών καθώς προβάλουν πρόσθετες αξιώσεις για την προστασία όσων εμπλέκονται σε υποθέσεις αναδιαρθρώσεων δανείων μεγάλων επιχειρήσεων.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό αν και υπήρξε κατάληξη στο ζήτημα των εισφορών σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, στα mail που φτάνουν στα υπουργεία φαίνεται ότι εγείρονται νέες απαιτήσεις.

Επιπλέον, φαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη παρέμβει στο ζήτημα του ΤΑΙΠΕΔ ζητώντας να ξεκαθαριστεί η διοικητική του αυτοτέλεια από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Με δεδομένο ότι το σχέδιο της συμφωνίας, σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου της Βουλής, θα έχει ψηφιστεί στις 18 του μήνα, γίνεται αντιληπτό ότι κυβερνητικοί παράγοντες και θεσμοί έχουν επιδοθεί σε ένα σπριντ προκειμένου να καταλήξουν όλες οι τελικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.


Ποιους φοβούνται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Αν και στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν ορισμένες φωνές αντιδράσεων από βουλευτές, στο Μαξίμου θεωρούν ότι η ΚΟ του κόμματος θα παρουσιαστεί συμπαγής κατά την κρίσιμη ψηφοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece από την ομάδα των 53+ δεν αναμένεται να υπάρξουν απώλειες, παρά το γεγονός ότι η Τασία Χριστοδουλοπούλου ζήτησε να ενταχθεί στο νομοσχέδιο πρόβλεψη ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν μόνο σε περίπτωση συμφωνίας για το χρέος πριν το 2018.

Με δεδομένο ότι από τις υπάρχουσες κομματικές ομαδοποιήσεις δεν θα υπάρξουν απώλειες, τα βλέμματα όλων «πέφτουν» σε μεμονωμένους βουλευτές οι οποίοι μπορεί να θεωρηθούν «επικίνδυνοι». Αυτοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: η πρώτη αφορά βουλευτές επαρχίας που ίσως δεν αντέξουν την πίεση της τοπικής κοινωνίας. Η δεύτερη αφορά περιπτώσεις δύο – τριών βουλευτών οι οποίοι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και στο Μαξίμου ανησυχούν ότι ήδη «μπορεί να προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.