Reuters: Μέσω swap ομολόγων θα... βγει η Ελλάδα στις αγορές - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Reuters: Μέσω swap ομολόγων θα... βγει η Ελλάδα στις αγορές

Bloomberg: Πλησιάζει το τέλος του παιχνιδιού για την Ελλάδα - Media

Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση 5ετούς ομολόγου τον Ιούλιο, προκειμένου να το ανταλλάξει με το αντίστοιχο που «λήγει» τον ίδιο μήνα, υπογραμμίζουν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του «Business Stories».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο «η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να τεστάρει τις διαθέσεις των αγορών για το ελληνικό χρέος πριν από την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης στα μέσα του 2018».

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που η Ελλάδα «βγήκε» στις αγορές ήταν ο 2014, με δύο εκδόσεις ομολόγων, δηλαδή ένα χρόνο πριν επιστρέψει εκ νέου σε αρνητική πορεία η οποία οδήγησε στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ανταλλάξουμε (swap) το 5ετές ομόλογο που εκδόθηκε το 2014 με ένα νέο 5ετές ομόλογο και πιθανώς να υπάρξει και είσπραξη ενός μικρού επιπλέον ποσού», ανέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή στο Reuters, φυσικά υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Μέσω του 5ετούς ομολόγου του 2014 η χώρα είχε εισπράξει το ποσό των τριών δισ. ευρώ.

Ένας ακόμη ανώτατος Έλληνας αξιωματούχος υποστήριξε ότι μπορεί να υπάρξει και μία ακόμη έκδοση ομολόγου πριν από το τέλος του 2017, χωρίς, όμως, να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Φυσικά όλα τα παραπάνω θα πραγματοποιηθούν εφόσον υπάρξει τελική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών στο Eurogroup της 22ας Μαΐου και ως εκ τούτου κλείσει οριστικά η β' αξιολόγηση και εκταμιευθεί μία ακόμη δόση για τη χώρα.

Εγκύκλιος Χουλιαράκη για την αμοιβή της Rothschild

Τη συνεργασία του Ελληνικού Δημοσίου με την Rothschild, προκειμένου να προωθηθεί η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, ενέκρινε, με σχετική απόφαση, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Όπως αναγράφεται στην απόφαση Χουλιαράκη - η οποία έχει αναρτηθεί στο «Διαύγεια» -, η Rothschild θα αμειφθεί ως εξής: ποσό 99.000 ευρώ σε 60 ημέρες από τη δημοσίευση της απόφασης. Επιπλέον 99.000 ευρώ μέχρι τις 31/5/2018, εφόσον οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες της εξακολουθήσουν να παρέχονται και μετά την 25/1/2018 και για διάστημα όχι πέραν της 25/1/2019.

Εάν επιτευχθεί ο στόχος της εξόδου στις αγορές (σ.σ. δεν διευκρινίζεται με ποιους όρους, όπως π.χ. με τι επιτόκιο θα δανείζεται η Ελλάδα) θα καταβληθεί ως αμοιβή (success fee) ποσό έως 1,5 εκατ. ευρώ μετά την υλοποίηση της πρώτης έκδοσης και ποσό έως 1,5 εκατ. ευρώ μετά την υλοποίηση της δεύτερης συνεχόμενης έκδοσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.