Το Δίστομο πενθεί για τους 218 σφαγιασθέντες! Και δεν χρειάζεται τα πανηγύρια σας - UNPOLITICAL

Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Το Δίστομο πενθεί για τους 218 σφαγιασθέντες! Και δεν χρειάζεται τα πανηγύρια σας

Αποτέλεσμα εικόνας για δίστομο

Γράφει η Μαρία Σιδέρη - Τσάμη.

Το Δίστομο "πενθεί" για τους 218 σφαγιασθέντες!

Όταν όμως έχεις πένθος, όπως όλοι εμείς που θρηνούμε τους ανθρώπους μας, η σεμνή τελετή της καθιερωμένης (αυθεντικής) λαμπαδηφορίας με τις δάδες - σύμβολα των ψυχών αυτών - η  επιμνημόσυνη δέηση και το κεράκι στην μνήμη τους, αρκούν! 

Αποτέλεσμα εικόνας για δίστομο

Οι χοροί, τα τραγούδια, τα θέατρα και οι συναυλίες είναι απλώς...για τα πανηγύρια! 

Και θλίβομαι γιατί αυτή η ημέρα είναι πραγματικά μαύρη για κάποιους, καθώς τους ξυπνά μνήμες. Βλέπετε, δεν είναι εν ζωή ένας μόνον επιζήσαντας της σφαγής, όπως σκοπίμως θέλουν να παρουσιάζουν κάποιοι. 

Αποτέλεσμα εικόνας για δίστομο

Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι, που πλέον είναι παππούδες και γιαγιάδες, αλλά θυμούνται την κάθε λεπτομέρεια - όντας νήπια τότε - όπως τα αδέρφια της φωτογραφίας που έθαψαν τους γονείς τους και έμειναν πίσω ολομόναχα.

Αυτούς τους ανθρώπους δε θα τους δει κανείς να συμμετέχουν σε αυτές τις "εκδηλώσεις".

Δεν χορεύουν, δεν τραγουδούν, ούτε χειροκροτούν διεστραμμένες, κομματικές παραστάσεις...

Δυστυχώς όμως, πάντα θα υπάρχουν εκείνοι, οι οποίοι καπηλεύονται τη σφαγή 218 ανθρώπων παραποιώντας την ιστορία, μόνο και μόνο για την αυτοπροβολή και την ικανοποίηση των προσωπικών τους και κυρίως των πολιτικών βλέψεων τους. 

Ντροπή και αίσχος για ακόμη μία χρονιά!

Αιωνία η μνήμη των 218 σφαγιασθέντων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.