Έως 277 ευρώ οι απώλειες για 2 εκατ. συνταξιούχους λόγω επανυπολογισμού - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Έως 277 ευρώ οι απώλειες για 2 εκατ. συνταξιούχους λόγω επανυπολογισμού

Αποτέλεσμα εικόνας για συνταξιουχοι

Έως και 277 ευρώ θα χάσουν περίπου 2 εκατομμύρια συνταξιούχοι λόγω του επανυπολογισμού των συντάξεών τους προβλέπεται από τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, ο λογαριασμός των περικοπών στις συντάξεις «πληρώνεται» άμεσα με το μαχαίρι 18% που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Ωστόσο θα υπάρξουν και 350.000 συνταξιούχοι που θα δουν αυξήσεις, τις οποίες, όμως, θα πάρουν σε βάθος 5ετίας.

Οι κατηγορίες που θα πληγούν κυρίως είναι πέντε:

1. Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, ειτε έχουν λίγα χρόνια είτε περισσότερα, γιατί με το παλαιό καθεστώς έπαιρναν σύνταξη ίση με το 80% του τελευταίου μισθού

2. Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ που προέρχονται από το πρώην ΤΕΒΕ καθώς το μπόνους των 220 ευρώ που έπαιρναν στο παρελθόν είτε έβγαιναν στη σύνταξη με 15 είτε με 35 χρόνια καταργείται και οι περικοπές φτάνουν έως και το 35%

3. Οι ένστολοι που έχουν λίγα έτη υπηρεσίας με καταβολή εισφορών

4. Οι γυναίκες και οι μητέρες που αποχώρησαν είτε με καθεστώς μειωμένης σύνταξης είτε με ανήλικο τέκνο και 18,3 έως 25 έτη ασφάλισης.

5. Οι συνταξιούχοι ΔΕΚΟ και τραπεζών που βγήκαν με 35 χρόνια και σύνταξη το 80% ως 75% του μισθού που ελάμβαναν ως εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.