Υπ. Υγείας: Για τη 41χρονη νεκρή μητέρα στη Ζάκυνθο φταίει το.... Ρίο! - UNPOLITICAL

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Υπ. Υγείας: Για τη 41χρονη νεκρή μητέρα στη Ζάκυνθο φταίει το.... Ρίο!

Αποτέλεσμα εικόνας για Για τη 41χρονη νεκρή μητέρα στη Ζάκυνθο

Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου μπορεί να «φταίει» για τον θάνατο της 41χρονης Ε.Α. από τη Ζάκυνθο, η οποία κατέληξε τον περασμένο Δεκέμβριο αφότου εμφάνισε μετεγχειρητικές επιπλοκές μετά από μια ορθοπεδική επέμβαση ρουτίνας στο νοσοκομείο του νησιού: σε αυτό το τουλάχιστον προκλητικό «συμπέρασμα» καταλήγουν οι ΕΔΕ του νοσοκομείου Ζακύνθου επτά μήνες έπειτα από το τραγικό συμβάν, κι ενώ στο διάστημα αυτό καταγράφηκαν μετεγχειρητικές επιπλοκές σε άλλους τέσσερις ασθενείς, έκλεισαν οι χειρουργικές αίθουσες, διατάχθηκαν ΕΔΕ και έλεγχοι για τη λειτουργία τους που οδήγησε σε επικίνδυνα συμβάντα, άνοιξαν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των χειρουργών του νοσοκομείου και λειτούργησαν με μετακινούμενους γιατρούς αλλά και ασθενείς υπό την εποπτεία του ίδιου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη!

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και της διοικήτριας του νοσοκομείου Ζακύνθου, κυρίας Δέσποινας Τσαρίδου, επτά μήνες μετά το μοιραίο συμβάν, όχι μόνο δεν δίνει καμία απάντηση στα ερωτήματα που ευλόγως προέκυψαν μετά τον θάνατο της γυναίκας, αλλά σε μια επίσης προκλητική διατύπωση υποδεικνύει προς τους συγγενείς της άτυχης 41χρονης που διακομίστηκε λόγω των επιπλοκών από τη Ζάκυνθο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου όπου και κατέληξε, να απευθυνθούν για την περαιτέρω διερεύνηση ή και απόδοση ευθυνών στη Δικαιοσύνη! 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο της 41χρονης, «σε κάθε περίπτωση, αρμόδια να κρίνουν εάν υπάρχουν ενέργειες, παραλείψεις ή πλημμέλειες που συνδέονται αιτιωδώς με το θανατηφόρο αποτέλεσμα είναι τα ποινικά και τα διοικητικά δικαστήρια». 


Τα συμπεράσματα των ΕΔΕ 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει η διοικήτρια, κυρία Τσαρίδου «από τα διαλαμβανόμενα σε αμφότερες τις ΕΔΕ προκύπτουν αβίαστα και κατά τρόπο σαφή τα εξής:

1)Το περιστατικό που παρουσίασε μη αναμενόμενες μετεγχειρητικές επιπλοκές είναι ΜΟΝΟ ΕΝΑ, ήτοι αυτό της θανούσης,
2)Οι ανωτέρω επιπλοκές σε καμιά περίπτωση δεν οφείλονται σε τοξικό παράγοντα προερχόμενο από το δίκτυο της κεντρικής παροχής ιατρικών αερίων και
3)Γίνεται ιδιαίτερη μνεία για την αδικαιολόγητη πολύμηνη μη λειτουργία των χειρουργείων χωρίς αποδεδειγμένη αιτιολογία καθώς και του γεγονότος ότι ο ακολουθούμενος από τα αρμόδια όργανα προσανατολισμός διερεύνησης των γεγονότων, ήτοι η πιθανολόγηση ύπαρξης τοξικού παράγοντα από το δίκτυο της κεντρικής παροχής ιατρικών αερίων, δεν απέδωσε και ότι αν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο θα είχε βρεθεί».

Ειδικότερα για την ΕΔΕ που αφορά στο περιστατικό που κατέληξε, η διοικήτρια επισημαίνει, πως «αυτή περιορίζεται στη διάρκεια της νοσηλείας στο Γ.Ν.Ζακύνθου. Με δεδομένο όμως ότι η ασθενής, την 25/11/2016 διακομίστηκε σε έτερο Νοσοκομείο της 6ης Υ.Π.Ε. στο οποίο και νοσηλεύτηκε έως και την 4/12/2016 όπου κατέληξε, το Δ.Σ. θεωρεί ότι για την πληρότητα της διερεύνησης των συνθηκών του θανάτου της ασθενούς, η ΕΔΕ πρέπει να επεκταθεί και για το ανωτέρω χρονικό διάστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.