Απολύσεις με αποζημειώσεις μειωμένες εώς 60% στους τραπεζικούς - UNPOLITICAL

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Απολύσεις με αποζημειώσεις μειωμένες εώς 60% στους τραπεζικούς


Οι τραπεζίτες δέχονται μεγάλες πιέσεις από τους μετόχους τους ειδικά τα ξένα funds να πετύχουν υψηλές αποδόσεις στις μετοχές.
Ξεχάστε τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου στις ελληνικές τράπεζες.

Από εδώ και στο εξής αντί για εθελούσιες εξόδους με προγράμματα αποζημίωσης αρκετά ευνοϊκά θα έχουμε απολύσεις με αποζημιώσεις μειωμένες έως 60% σε σχέση με τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου.
Ήδη υπάρχουν τράπεζες όπως η Πειραιώς και όχι μόνο που σχεδιάζουν μειώσεις προσωπικού.

Κορυφαίος τραπεζίτης αναφέρει στο bankingnews ότι μια μείωση προσωπικού κατά 7 με 10 χιλιάδες εργαζομένους στις τράπεζες θα καθιστούσε τους ισολογισμούς τους περισσότερο κερδοφόρους και αποτελεσματικούς άπαξ και έχει μειωθεί η χορήγηση δανείων δραστικά και το κύριο αντικείμενο είναι οι αναδιαρθρώσεις προβληματικών δανείων.

Πρακτικά από 40-41 χιλιάδες οι εργαζόμενοι θα μειωθούν στις 31 με 34 χιλιάδες και πρακτικά μόνο τα τελευταία 8 χρόνια θα έχουν χαθεί το 50% των θέσεων εργασίας στον κάποτε πολυπληθή κλάδο των τραπεζών.

Και ενώ οι τράπεζες θέλουν να μειώσουν το προσωπικό τους, υπάρχει το εξής πρόβλημα, το νέο πλαίσιο νομικό – ασφαλιστικό λειτουργεί αποτρεπτικά ως προς τις εθελούσιες εξόδους.
Οι τράπεζες αναζητούν φόρμουλες ώστε να μειώσουν δραστικά το προσωπικό τους και η φόρμουλα αυτά είναι απολύσεις με αποζημιώσεις.

Μάλιστα υπάρχει μεγάλη ελληνική τράπεζα που θα μπορούσε να μειώσει το προσωπικό της κατά 3.300 εργαζόμενους.

Οι τραπεζίτες δέχονται μεγάλες πιέσεις από τους μετόχους τους ειδικά τα ξένα funds να πετύχουν υψηλές αποδόσεις στις μετοχές.

Η πίεση που ασκείται θα υποχρεώσει τις διοικήσεις των τραπεζών να ανοίξουν όλα τα θέματα ακόμη και τα άκρως ευαίσθητα όπως ο αριθμός προσωπικού στις τράπεζες.

«Οι τράπεζες μπορούν να αποδώσουν και με μικρότερο αριθμό εργαζομένων δεν έχουν την ανάγκη κάθε τράπεζα να διαθέτει 8 – 9 χιλιάδες εργαζομένους, κάποια πράγματα έχουν αλλάξει από τις εξελίξεις» αναφέρει τραπεζίτης που βλέπει στον ορίζοντα… μεγάλες μειώσεις προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.