Στο Μαξίμου βρέχει λεφτά....Δείτε ποιοι παρατρεχάμενοι τσεπώνουν 666.000 ευρώ τον χρόνο - UNPOLITICAL

Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

Στο Μαξίμου βρέχει λεφτά....Δείτε ποιοι παρατρεχάμενοι τσεπώνουν 666.000 ευρώ τον χρόνο


Λιώνουν τις καρέκλες δουλεύοντας νυχθημερόν 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο!!! Και τους καταβάλλονται υπερωρίες, νυχτερινά και άλλες extra αμοιβές προκαταβολικά κάθε μηνά, ενώ η λυπητερή για όλους εμάς αγγίζει  το ευτελές ποσό των 666.000 ευρώ το χρόνο…
Ο λόγος για την στρατιά συμβούλων μετακλητών υπάλληλων και επιστημονικών συνεργατών που συνωστίζονται στην γραμματεία του πρωθυπουργού αλλά και στα γραφεία του κυβερνητικού εκπροσώπου και των υπουργών επικράτειας στο Μέγαρο Μάξιμου.
Το πάρτι με τις διογκωμένες δαπάνες σε «ημέτερους» συνεχίζεται και στην πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεχνώντας την εποχή που ως αντιπολίτευση βγαίναν στα κεραμίδια «σκούζοντας» για τις αμοιβές των συνεργατών των προηγουμένων Πρωθυπουργών και Υπουργών στο Μάξιμου.
 Το συνολικό κόστος για υπερωρίες νυχτερινά, αργίες κλπ. όσων συνωστίζονται  στο Μέγαρο  Μάξιμου ανέρχονται σε 55.500 ευρώ τον μηνά! Το εξωφρενικό στην καταβολή των extra αμοιβών όπως προκύπτει από τις αναρτημένες στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ σχετικές αποφάσεις, είναι ότι δεν καταβάλλονται, αφού πρώτα καταγράφουν οι παραπάνω ώρες απασχόλησης, όπως θα ήταν λογικό, αλλά προϋπολογίζονται και προκαταβάλλονται κάθε μηνά!!!
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος η «βροχή» των επιμίσθιων αφορά :
• Η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού καταβάλει κάθε μηνά 11.000 ευρώ σε υπερωρίες και 10.000 ευρώ για εργασία σε εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες. Συνολικά το ποσό ανέρχεται σε 264.000 ευρώ για το τρέχον έτος (του χρόνου έχει ο θεός ), καταλαμβάνοντας την πρωτιά σε σχέση με τους υπολοίπους. Και όλα αυτά τα ποσά, στην γενική γραμματεία του πρωθυπουργού, αφορούν περίπου 100 άτομα που όπως ανέφερε ο υπουργός επικράτειας Αλέκος Φλαμπουραρης, απαντώντας σε ερώτηση Βουλευτών του Ποταμιου, προκειται για στελέχη με μεταπτυχιακούς τίτλους και επαγγελματική εξειδίκευση!
Πάντως στην Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού υπηρετούν 65 άτομα από τους οποίους οι 20 μόνιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι με απόσπαση ενώ το σύνολο των προβλεπόμενων θέσεων είναι 88 από τις οποίες καλύπτονται οι 65 (έχει μείνει χώρος για άλλους 23 «τυχερούς συντρόφους»). Η προϊστάμενοι είναι 9 (και εδώ υπάρχει 1 ακάλυπτη θέση), οι ειδικοί σύμβουλοι – συνεργάτες 41 (απασχολούνται 35 και υπάρχουν άλλες 6 κενές θέσεις) και οι μετακλητοί 38 (απασχολούνται 22 και μένουν άλλες 16 κενές ). Είναι να απορεί κάνεις πως με τόσα κενά καταφέρνουν να βγάζουν την δουλειά οι άνθρωποι!!!
• Πολιτικό Γραφείο Κυβερνητικού Εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου. Τον Ιούνιο 2017 εγκρίθηκε δαπάνη 2.900 ευρώ για υπερωρίες και 3.200 ευρώ για εργασία σε εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες. Δηλαδή 6.100 ευρώ / μηνιαίως η 73.200 ευρώ/ ετησίως για τους πραιτοριανούς του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.
• Πολιτικό Γραφείο Υπουργού Επικράτειας Χριστόφορου Βερναρδάκη. Εγκρίθηκαν για τον Ιούνιο 3.800 ευρώ για νυχτερινά και εξαιρέσιμα και 3.200 για υπερωρίες. Σύνολο 7.000 ευρώ τον μηνά ή 84.000 ευρώ τον χρόνο (για βαριά και ανθυγιεινά ένσημα δεν αναφέρεται κάτι).
• Πολιτικό Γραφείο Υπουργού Επικράτειας και συντονιστή του κυβερνητικού έργου Αλέκου Φλαμπουράρη. Τον Ιούνιο καταβλήθηκαν 3.700 ευρώ για υπερωρίες και 4.600 ευρώ για νυχτερινά  και εξαιρέσιμα. Συνολικά οι παρατρεχάμενοι του κυρίου Φλαμπουράρη «παντελονιάζουν» extra 8.300 ευρώ τον μηνά και 99.600 ευρώ τον χρόνο (Not Bad).
• Πολιτικό Γραφείο Υφυπουργού πάρα τω Πρωθυπουργό Δημήτρη Λιάκου. Τον Ιούνιο η δαπάνη για υπερωρίες έφτασε τα 2.100 ευρώ ενώ τα νυχτερινά και εξαιρέσιμα 2.200 ευρώ. Τα ιδιά ποσά καταβλήθηκαν και για τον Μάιο οπότε το συνολικό «μπουγιουρντί» ανέρχεται για το γραφείο του κυρίου Λιάκου σε 3.400 ευρώ τον μηνά και 39.600 ευρώ τον χρόνο ( ριγμένοι φαίνονται αυτοί). 
Οπότε, που λεφτά για συμβασιούχους των 500 ευρώ μηνιαίως, ή για επιδόματα σε ανέργους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.