«Μπαρούτι» μυρίζουν τα Εξάρχεια - Αναρχικοί κατά εκδήλωσης αστυνομικών - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

«Μπαρούτι» μυρίζουν τα Εξάρχεια - Αναρχικοί κατά εκδήλωσης αστυνομικών


Η απόφαση της Ομοσπονδίας των αστυνομικών να οργανώσουν ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» στην πλατεία των Εξαρχείων έχει προκαλέσει την αντίδραση των αναρχικών στοιχείων στα Εξάρχεια με την όλη κατάσταση να μυρίζει «μπαρούτι».

Ήδη, η εκδήλωση χαρακτηρίζεται ως «προκλητική συγκέντρωση που γίνεται με τις ευλογίες της ΝΔ», ενώ οι προθέσεις των αναρχικών είναι παραπάνω από ξεκάθαρες. Ανάρτηση στο indymedia καταλήγει «Θα είμαστε όλοι και όλες εκεί... Τα Εξάρχεια θα παραμείνουν καθαρά από μπάτσους». 

Στην ίδια ανάρτηση εξαπολύεται επίθεση εναντίον των αστυνομικών, καθώς αναφέρεται: «Οι θεματοφύλακες τους κράτους, όπως αυτοαποκαλούνται οι ίδιοι στην ανακοίνωση τους, οι μπάτσοι αυτοί που πουλάνε την πρέζα και σιγοντάρουν τις μαφίες για έξτρα εισόδημα, αυτοί που ευθύνονται για την καταστολή, για δολοφονίες συντρόφων, καλούν στα Εξάρχεια στις 29 Ιουνίου στις 6μμ σε εκδήλωση με θέμα "Ανοιχτές και Ελεύθερες πόλεις"». 

Μάλιστα, σε άλλη ανάρτηση γίνεται επισήμανση σε tweet του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη με το οποίο επικροτούσε την πρωτοβουλία των αστυνομικών. Αυτό το tweet ερμηνεύθηκε ως στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προγραμματιζόμενη εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται, ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων οργανώνει εκδήλωση- ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, στις 18:00 και στη σχετική της ανακοίνωση μεταξύ άλλων σημειώνει: 

«Τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται “τυφλά” φαινόμενα βίας, που στρέφονται κατά πολιτών αλλά και αστυνομικών, τα οποία τείνουν να γίνουν “θεσμοποιημένη πραγματικότητα” με την ανοχή της επίσημης Πολιτείας, που όμως η κοινωνία ουδέποτε τα αποδέχθηκε παρά του αντιθέτου που ορισμένοι πίστευαν». 

Επιπλέον προστίθεται ότι: «Η ΠΟΑΣΥ κάνει την αρχή, αναλαμβάνει πρωτοβουλία να αναδείξει το πρόβλημα και διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» καλεί τα πολιτικά κόμματα, φορείς, ενώσεις πολιτών για να αναδειχθούν οι πτυχές του προβλήματος και να κατατεθούν ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυσή τους. Η ευθύνη για την σημερινή πραγματικότητα είναι τεράστια, αφού κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και επιτέλους ας σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε και να θέσουμε τoν δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων έστω και μετά από 43 χρόνια από τη μεταπολίτευση, έστω και τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.