Δύο σε ένα: Αρχιτεκτονική για βραβείο και φαρμακείο μαζί - UNPOLITICAL

Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Δύο σε ένα: Αρχιτεκτονική για βραβείο και φαρμακείο μαζί

Δύο σε ένα: Αρχιτεκτονική για βραβείο και φαρμακείο μαζί

Μπορεί η επιστροφή στα πάτρια να είναι δύναμη προόδου; Η απάντηση είναι «ναι» και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα θετικής απάντησης μπορεί κανείς να βρει στην πάνω πλευρά της πλατείας της Νέας Πεντέλης.

Όποιοι βρεθούν στην περιοχή είναι είναι δύσκολο να μην εντοπίσουν το κτήριο της Pentelica Pharmacies. Το φαρμακείο λειτουργεί από την 1η Νοεμβρίου του 2016, αλλά αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι το κτήριο που το στεγάζει έχει βραβευτεί από έγκυρα περιοδικά που καλύπτουν τον χώρο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Πρόκειται για ένα ιδιόκτητο κτήριο με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική σχεδιασμένο από την ομάδα LL ASSOCIATES, βραβευμένο με έπαινο από το περιοδικό «ΔΟΜΕΣ» στην κατηγορία «Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο των ετών 2012-2016».


«Η επιστροφή μου στον "επιχειρείν" του φαρμακείου ήρθε φυσιολογικά με την ολοκλήρωση του κτηρίου από τους γονείς μου κι εκεί άρχισε ένας γόνιμος διάλογος, καθώς η οικογένεια μου δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στο χώρο του φαρμακείου» εξηγεί στο protothema.gr η νεαρή γυναίκα και επιστήμονας που το λειτουργεί.

«Το έναυσμα για όλο το εγχείρημα μας το έδωσε η φράση του Gaudi «Originality consists in returning to the origin» επισημαίνει η Ίλυα Ξυλάγρα, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε με τον πατέρα της, ο οποίος σκέφτηκε και υλοποίησε το συγκεκριμένο πρότζεκτ. 


... «Αυτό μας οδήγησε να ''επιστρέψουμε" και να σταθούμε στο εμβληματικό βουνό της Πεντέλης και στο φυσικό του πλούτο: μάρμαρο, εξαιρετικό φως και ενδημικά φυτά. Τα έχουμε τοποθετήσει όλα μέσα στο κτήριο. Το όνομα μας το χάρισε το σπάνιο και ενδημικό φυτό silene pentelica που το συναντά κανείς μόνο στο βουνό της Πεντέλης».


... «Αποφασίσαμε να στεγάσουμε σε αυτό το κτίριο, σε μια περίοδο κρίσης, την εξέλιξη του ελληνικού φαρμακείου όπως εμείς την φανταστήκαμε πάνω στα στέρεα υλικά της επιστροφής στην καταγωγή (to the origin). H αρχιτεκτονική και η επιχειρηματικότητα που αγαπήσαμε είναι αυτές που λάτρεψαν το αύριο». Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.