Δήμαρχος Χειμμάρας: Πως ο «Γιώργος Γκόρος» έγινε «Γκέργκι Γκόρο» - UNPOLITICAL

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Δήμαρχος Χειμμάρας: Πως ο «Γιώργος Γκόρος» έγινε «Γκέργκι Γκόρο»


Σε είδηση που μόλις αναρτήθηκε στην φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα Shqiptarja.com και μεταδόθηκε από τον επίσης φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό Report TV, που επικαλούνται ελληνικά Μ.Μ.Ε, τονίζεται ότι με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη, αίρεται η ελληνική ιθαγένεια από το Δήμαρχο Χεμάρρας Γκέργκι Γκόρο.

Ο Δήμαρχος Χειμάρρας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, πήρε πριν από χρόνια ελληνική ιθαγένεια, λόγω της καταγωγής του. Στην ελληνική ταυτότητα το όνομά του αναγράφεται ως ΄΄Γιώργος Γκόρος΄΄, ενώ στην αλβανική ως ΄΄Γκέργκι Γκόρο΄΄.

Η απόφαση για την άρση της ελληνικής ιθαγένειας, γράφει η ιστοσελίδα, επικαλούμενη ελληνικά Μ.Μ.Ε ελήφθη μετά από τις θέσεις του στην πολιτική και τα συμφέροντα της ΄΄ελληνικής κοινότητας΄΄ της Χειμάρρας, προβαίνοντας σε πράξεις που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της κοινότητας αυτής, με τα εθνικά και θρησκευτικά της δικαιώματα. 

Η απόφαση για την κατεδάφιση της Εκκλησίας του Αγ. Αθανασίου και την κατεδάφιση 18 σπιτιών στη Χειμάρρα, γράφουν τα ελληνικά Μ.Μ.Ε, οδήγησε την Ελλάδα στη λήψη της απόφασης.

Οι ελληνικές αρμόδιες Αρχές, καταλήγει η ανάρτηση, από χρόνια είχαν ενημερωθεί για την ανθελληνική δραστηριότητα του Δημάρχου Χειμάρρας, αυτός όμως ποτέ δεν έλαβε υπόψη τις επαναλαμβανόμενες συστάσεις, γεγονός που οδήγησε τις Αρχές να προχωρήσουν σ΄ αυτή την απόφαση. Η ιστοσελίδα στην ανάρτηση της, επικαλείται ως πηγή της σχετικό άρθρο του www.tachydromos.org (http://tachydromos.org/2017/06/20/politike/aphaireitai-e-ellenike-upekooteta-tou-gkergki-gkorou.html). Στο θέμα αναφέρονται και οι αλβανικές ιστοσελίδες Shqip.24, Respublika.al και η φιλοκυβερνητική ε/φ στην ηλεκτρονική της μορφή Ditaonline, η οποία σχολιάζει την απόφαση για το Γκόρο ως «εκδίκηση της Αθήνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.