Κερδίζουν ακόμη απίστευτα ποσά στην πλάτη μας - UNPOLITICAL

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Κερδίζουν ακόμη απίστευτα ποσά στην πλάτη μας


Εξαιρετική επίδοση καταγράφει από την αρχή του χρόνου το GREK ETF το διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο που ακολουθεί την πορεία των 25 πιο δεικτοβαρών μετοχών του ελληνικού χρηματιστηρίου, ενώ μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας εκ μέρους του οίκου Moody’s και μάλιστα με θετική προοπτική (positive outlook), αναμένεται πως θα κινηθεί ακόμη υψηλότερα.

Είναι χαρακτηριστικό πως όσοι επένδυσαν στο εν λόγω ETF καταγράφουν από την αρχή του έτους σωρευτικές αποδόσεις 27%, ενώ η απόδοση μεταξύ Ιουνίου 2016 και Ιουνίου 2017 αγγίζει το 45,68%.

Το συγκεκριμένο ETF μπορεί να σημειώσει περαιτέρω άνοδο, δεδομένου ότι οι μετοχές που το συνθέτουν είναι ακόμη σε υποτιμημένα επίπεδα, όπως αυτά εκτιμούνται μέσα από τη ραγδαία υποχώρηση του ρίσκου χώρας.

Τα ETFs -Exchange Traded Funds - (Χρηματιστηριακά Συναλλασσόμενα Κεφάλαια) είναι όπως προαναφέρθηκε αμοιβαία κεφάλαια διαπραγματευόμενα στη διάρκεια της συνεδρίασης, δηλαδή είναι αμοιβαία κεφάλαια με συμπεριφορά μετοχών.

Συγκεκριμένα, ένα ETF είναι ένα κεφάλαιο τοποθετημένο σε μετοχές ή εμπορεύματα ή παράγωγα ή νομίσματα και διαπραγματεύεται περίπου στην ίδια τιμή των υποκειμένων στοιχείων που περιέχονται στο χαρτοφυλάκιο στη διάρκεια όλης της συνεδρίασης και όχι στο κλείσιμο όπως τα αμοιβαία κεφάλαια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.