Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της παραβατικότητας πραγματοποιούν κάτοικοι της περιοχής - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της παραβατικότητας πραγματοποιούν κάτοικοι της περιοχής


- Κλεφτοπόλεμος με τους αστυνομικούς και μάχες σώμα με σώμα - Ζητούν περισσότερα αστυνομικά μέτρα προκειμένου να σταματήσει η εγκληματικότητα

Μεγάλη μερίδα των συγκεντρωμένων κατευθύνθηκαν προς το δημοτικό σχολείο όπου ο 10χρονος Μάριος έχασε την ζωή του από το «αδέσποτη» σφαίρα την ώρα εκδήλωσης. Ώστοσο περίπου 150 άτομα αποσπάστηκαν από την κεντρική μάζα της πορείας και κινήθηκαν προς τον καταυλισμό των Ρομά. 

Οι αστυνομικοί έχουν και πάλι παραταχθεί με στόχο να μην επιτρέψουν στους κατοίκους να κλείσουν τη σιδηροδρομική γραμμή σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ προχώρησαν σε μια προσαγωγή.
Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για το Μενίδι 

Μια ειδική υπηρεσία στα πρότυπα των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης (ΤΑΕ), που φτιάχτηκαν για να χτυπηθεί η ιδιόμορφη εγκληματικότητα στο νησί, θα είναι η αιχμή του δόρατος, για την Αστυνομία, στο Μενίδι.

Αυτό προβλέπει εκτός των άλλων η δέσμη μέτρων που καταρτίστηκε έπειτα από ολονύκτια επεξεργασία όλων των δεδομένων από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα και τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, προκειμένου να χτυπηθεί αποτελεσματικά η εγκληματικότητα, που έχει γίνει ο εφιάλτης των κατοίκων των Αχαρνών και έχει μετατρέψει σε καζάνι που βράζει την περιοχή, μετά τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή, την περασμένη Πέμπτη, από αδέσποτη σφαίρα.

Για τη δέσμη μέτρων ενημερώθηκαν σήμερα, από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και την υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ, ο δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός και αντιπροσωπεία από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, σε προγραμματισμένη συνάντηση στο Μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη.

Ο βασικός κορμός των μέτρων ανακοινώθηκε αργότερα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων του δήμου, η εφαρμογή τους φαίνεται πως θα είναι άμεση.
Σε ότι αφορά την νέα υπηρεσία, σύμφωνα με το Αρχηγείο είναι ένα ειδικό Τμήμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Δυτικής Αττικής, με έδρα τις Αχαρνές.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για μια «οργανωτική δομή σχεδιασμού, συντονισμού και εποπτείας επιχειρήσεων στη Δυτική Αττική», η οποία συγκροτείται με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και θα έχει ως αποστολή την οργάνωση και υλοποίηση συνεχών και στοχευμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, σε πρώτη φάση στο Μενίδι και στο μέλλον σε όλη την Δυτική Αττική.

Στο Μενίδι οι επιχειρήσεις θα εστιάζονται στις λεγόμενες «γκρίζες ζώνες» του δήμου, όπως τις παρουσίασαν στη σημερινή συνάντηση ο δήμαρχος και οι παράγοντες που τον συνόδευαν. Αυτές είναι οι οικισμοί Αγία Σωτήρα, 'Αγιος Δημήτριος, Αυλίζα, Χαραυγή, Στρατόπεδο Καποτά και οδός Κύπρου, ενώ θα επεκταθούν όπου προκύπτει πρόβλημα και με βάση πληροφορίες που θα συγκεντρώνει και θα επεξεργάζεται η νέα υπηρεσία.

Το Τμήμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, σύμφωνα με αρμόδιο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ, θα στεγάζεται κατ' αρχήν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και θα απαρτίζεται από περίπου 20 άτομα ανά βάρδια, τα οποία θα κατευθύνουν τις επιχειρήσεις, στις οποίες θα παίρνουν μέρος και οι άλλες ειδικές υπηρεσίες, που θα είναι εγκατεστημένες σε μόνιμη βάση στο Μενίδι.

Στο πλαίσιο της αλλαγής πλεύσης της Αστυνομίας στην περιοχή, εκτός από την ίδρυση του Ειδικού Τμήματος, προβλέπεται:

- ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας,

- σταθερή παρουσία Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), σε 24ωρη βάση, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αχαρνών,

- περαιτέρω ενεργοποίηση Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) σε σταθερή βάση.
Πιο συγκεκριμένα, θα είναι μόνιμα, σε 24ωρη βάση μία μονάδα ΟΠΚΕ και δύο Ομάδες ΔΙΑΣ, ενώ οι ΟΕΠΤΑ θα ασχολούνται αποκλειστικά με τις Αχαρνές και των έλαιο των οδηγών για άδειες και διπλώματα, κάτι που θεωρείται... πολυτέλεια στην περιοχή, όπως λένε οι παράγοντες του δήμου.

Ο σχεδιασμός της Αστυνομίας, προβλέπει άμεση υλοποίηση των μέτρων, με την εγκατάσταση από αύριο κάποιων από τις ομάδες, ενώ εκτιμάται ότι το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσουν και οι επιχειρήσεις.
Σε ερώτηση πού θα βρεθούν οι δυνάμεις για την υλοποίηση αυτών των μέτρων, παράγοντας του υπουργείου ανέφερε ότι ο σχεδιασμός έγινε με ρεαλιστικά κριτήρια και οι ενισχύσεις θα διατεθούν από υπηρεσίες της ΓΑΔΑ και απελευθέρωση αστυνομικών από φύλαξη στόχων και από μη μάχιμα καθήκοντα.

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν και τα μέλη της αντιπροσωπείας του δήμου Αχαρνών, κρατώντας ωστόσο κάποιες επιφυλάξεις, μέχρι να δουν τα αποτελέσματα.
Εκτός όμως από τα αστυνομικά μέτρα, ο δήμαρχος και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι έθεσαν και κάποια άλλα ζητήματα, όπως η μετατροπή από πταίσμα σε πλημμέλημα του αδικήματος της ηχορύπανσης και το θεσμικό πλαίσιο για την απελευθέρωση συλληφθέντων από τις δικαστικές αρχές.
Η ηγεσία του υπουργείου δεσμεύτηκε να θέσει αυτά τα ζητήματα σε διϋπουργική σύσκεψη, καθώς είναι θέματα αρμοδιότητας άλλων υπουργείων.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο υπαρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, ταξίαρχος Γεώργιος Ψωμάς.

Στην αντιπροσωπεία του δήμου Αχαρνών συμμετείχαν ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός, οι αντιδήμαρχοι Ευστάθιος Τοπαλίδης και Παναγιώτης Πολυμενέας, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Παναγιώτης Γρηγοριάδης, Σπύρος Βρεττός, Οδυσσέας Καμπόλης και Σωτήριος Ντούρος και η ειδική σύμβουλος του δήμου Κατερίνα Παπασταματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.