Ποια δημοκρατία; Ιδού η απόλυτη βλακοκρατία - Η παρακμή της ελληνικής και της δυτικής κοινωνίας - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Ποια δημοκρατία; Ιδού η απόλυτη βλακοκρατία - Η παρακμή της ελληνικής και της δυτικής κοινωνίας

Αποτέλεσμα εικόνας για παρακμή

Η Ελλάδα, και μαζί με αυτήν ολόκληρος ο δυτικός πολιτισμός, βιώνει το ιστορικό τέλος του, την παρακμή από την οποία δεν γλίτωσε κανένας πολιτισμός στην ιστορία... Η ελληνική κοινωνία ειδικά, βιώνει εδώ και πολλά χρόνια πρωτοφανή κρίση: Κρίση ηθών, ναρκισσισμός, παράνομες ηδονές και ανηθικότητα έχουν κατακλύσει πολλές εκφάνσεις της ζωής μας.

Και ενώ στο εξωτερικό έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν ραγδαία αντισώματα, επιστρέφοντας στις αρχές της αρχαιοελληνικής παιδείας και κουλτούρας, χάριν της οποίας δημιούργησαν και τον Πολιτισμός τους, εμείς εδώ στην Ελλάδα, αρνούμαστε κατηγορηματικά και αποκηρύσσουμε όσα οι πρόγονοί μας κατάφεραν να εμπνευστούν. 

Η κοινωνία, ακολουθώντας το παράδειγμα των δυτικών κοινωνιών, με "σπασμένα φρένα", δείχνει να έχει χάσει τα απλά νοήματα της ζωής. Παλιά το τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια ήταν αρκετό και όντως κατάφερνε να δώσει περιόδους ευτυχίας στην πλειοψηφία των ανθρώπων. Σήμερα όμως ποιο δόγμα επικρατεί στην κοινωνία; 

Τα κέντρα εξουσίας που ελέγχουν τα ΜΜΕ, οι διαμορφωτές γνώμης και τα απανταχού πολιτικά συστήματα πελέκησαν ανηλεώς τα τελευταία τριάντα χρόνια με πρωινάδικα, εκπομπές χαμηλού διανοητικού επιπέδου και με σίριαλ-ταινίες που έντεχνα ή και άτεχνα περάσανε, επέβαλαν τα μηνύματα της Νέας Εποχής.

Ποια είναι αυτά και ποια τα αποτελέσματα στην κοινωνία; 

Δημιούργησαν άντρες και γυναίκες εγωκεντρικούς, αυτιστικούς με μηδέν συναισθήματα οι οποίοι φτάνουν πλέον στα 40 για να «ωριμάσουν» και να νιώσουν το κενό συναισθήματος που οι ίδιοι δημιούργησαν. Πλέον, δεν είναι πια στόχος η εκπλήρωση και η ολοκλήρωση του εαυτού, αλλά η αυτοπροβολή ενός εαυτού ξένου προς εμάς. Ουδείς ενδιαφέρεται να είναι αυθεντικός διότι δεν του δίνει κανένα κέρδος σεξουαλικά, κοινωνικά και επαγγελματικά.

Ακόμα και τα gadgets που χρησιμοποιούμε μας έχουν απομονώσει πλέον σχεδόν απ'ολους.
Τώρα όλοι έχουν facebook, twitter, instagram κινητά τηλέφωνα και βλέπονται ελάχιστα, μιλάνε ουσιαστικά λιγότερο (50 λέξεις το πολύ η όποια επικοινωνία) αργούν στα ραντεβού και ας έχουν και κινητό μαζί τους για να μη χαθούν...

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ζούμε και μεγαλώνουμε σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Η κοινωνία μας βρίσκεται σε καθοδική πορεία, ακόμα και στις υποτιθέμενες προηγμένες χώρες, όπου αν είσαι πραγματικά παρατηρητικός, τα σημάδια είναι εμφανέστατα. Δεν χρει68ddb9235df22525fec01dc438d57cb9άζεται τίποτα παραπάνω από μια βόλτα με το μετρό μιας πόλης…άνθρωποι κατηφείς, μελαγχολικοί, προβληματισμένοι, φοβισμένοι, προκατειλημμένοι με οτιδήποτε κινείται γύρω τους, κουρασμένοι απο τις ατελείωτες ώρες εργασίας που κουβαλάνε στην πλάτη τους, απογοητευμένοι από όλους και όλα, άδειοι, εσωστρεφείς, αποχαυνωμένοι και αβοήθητοι μέσα στην φασαρία της καθημερινότητας, στην αποξένωση της κοινωνίας…μιας κοινωνίας που κάθε λεπτό, με κάθε τρόπο που μπορεί να φανταστεί κανείς, φορτώνει το μυαλό τους με ένα σωρό άχρηστες πληροφορίες, τόσες όσες χρειάζονται για να τους κρατάει στάσιμους και ομήρους, κρύβοντας περίτεχνα την πραγματική ουσία της ζωής, του τώρα, του εδώ και του χρόνου που περνάει και φεύγει τόσο ανελέητα. Αν σκεφτούμε έστω και για λίγο αυτή την κατάσταση, αμέσως τα ερωτήματα που εγείρονται είναι αμέτρητα. Ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι το εξής : Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα ενός αναπόφευκτου κύκλου του κόσμου στον οποίο ζούμε, με το τέλος να είναι ήδη προδιαγεγραμμένο ή είναι ένα ανώτερο σχέδιο με συγκεκριμένους σκοπούς και στόχους, στο οποίο ο άνθρωπος είναι σε θέση να αφυπνιστεί και να αντισταθεί;
«Η λαϊκή κουλτούρα είναι πιο χυδαία, εγωκεντρική, ηδονιστική, απανθρωποποιητική απο κάθε άλλη φορά στην ζωντανή μνήμη. Ο πολιτισμός πρέπει να μπολιάζει τις ζωές μας με δίψα για γνώση και εκτίμηση της ομορφιάς. Αντίθετα, η λαϊκή κουλτούρα τις τελευταίες δύο δεκαετίες, λειτουργεί ως αγωγός υπονόμου που πετάει βρομιές στα στόματα μας, είναι απόλυτα κενή, αισχρή, φτιαχτή, πλαστική άδεια, ασήμαντη, γκροτέσκα και φοβερά καθυστερημένη. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί απο τον 20ο αιώνα και μετά, μεταμοντερνιστικοί, ηθικο-σχετιστικοί, πολιτιστικοί μαρξιστές μηδενιστές άρχισαν να παίρνουν το
ν έλεγχο της κοινωνίας. Ο μεταμοντερνισμός προσπαθεί να σβήσει την διάκριση ανάμεσα στον υψηλό πολιτισμό και την λαϊκή κουλτούρα και να ανασχηματίσει την κοινωνία στα δικά του πρότυπα και γι’αυτό όλα είναι τόσο άσχημα…απο την αρχιτεκτονική μέχρι την τέχνη, την μουσική, την ψυχαγωγία…κάνουν τα πάντα αποκρουστικά. Ο στόχος; Να υπονομεύσουν πλήρως τα θεμέλια του Δυτικού Πολιτισμού και να μας αφήσουν ευάλωτους στην ανατροπή και την παράδοση.
Δείτε την τηλεόραση…ναρκισσιστικά πρότυπα και ανηθικότητα που μας δασκαλεύουν με την ιδέα ότι αυτή είναι η πραγματικότητα, ότι και εμείς έτσι πρέπει να φερόμαστε. Η αλλόκοτη συμπεριφορά εξαπλώνεται και νομιμοποιείται απο την κυρίαρχη κουλτούρα. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσο πιο πολύ τηλεόραση βλέπεις τόσο πιο καταθλιπτικός γίνεσαι. Η λαική κουλτούρα είναι επίσης υπερσεξουαλικοποιημένη. Ακόμα και η πορνογραφία έχει γίνει πιο άσχημη και σιχαμερή. Αυτή η υπερσεξουαλοποίηση έχει κανονικοποιήσει την απιστία και την προδοσία, οδηγώντας στην καταστροφή των σχέσεων και σε αποτυχημένους γάμους.
Παλιότερα για να γίνεις διάσημος απαιτούνταν να έχεις κάποιο ταλέντο…σήμερα το ταλέντο έχει αντικατασταθεί απο την χυδαιότητα. Όσο πιο χυδαίος και επιδειξιομανής είσαι, τόσο το καλύτερο. Χάρη στα social media, τα παιδιά έχουν δασκαλευτεί στην ιδέα ότι ο ναρκισσισμός είναι το απόλυτο μέτρο ικανοποίησης και σπουδαιότητας και όχι η εκπλήρωση, όχι το νόημα, όχι η αυθεντικότητα και οι celebrities είναι απλά η αντανάκλαση αυτού. Οι διάσημοι λατρεύονται περισσότερο και απο τα θρησκευτικά σύμβολα, γι’αυτό και οι άνθρωποι μετατρέπονται σε ενθουσιασμένους ηλίθιους και κλαψιάρηδες όταν ένα διάσημος πεθαίνει, κάποιος που ούτε καν ήξεραν ή είχαν συναντήσει. Όσοι δε διάσημοι αμφισβήτησαν την καθεστηκυία τάξη, αμέσως μπήκαν στο περιθώριο, διότι όλη η απάτη κρύβεται γύρω απο την απόλυτη έλλειψη ποικιλομορφίας.
Δείτε την δημοφιλή μουσική…όλα ακούγονται ίδια! Η ίδια ακολουθία ηλεκτρονικών νοτών, ρεφραίν και λεκτικής διάρροιας, χωρίς ποικιλία και με στίχους κατώτατου επιπέδου. Δεν υπάρχουν πλέον εναλλακτικές επιλογές και αυτό γιατί δεν τους δίνουν βήμα και χώρο τα μέσα, ενώ ατάλαντοι DJs που πατάνε ένα κουμπί και ξερνούν ήχους θεοποιούνται.
Tα παιδιά σήμερα είναι τόσο χορτασμένα απο τον καταιγισμό της προσφερόμενης ψυχαγωγίας που δεν έχουν ούτε τον χρόνο ούτε το ενδιαφέρον να επαναστατήσουν εναντίον της λαμβανόμενης κουλτούρας. Δεν έχουν χρόνο να φτιάξουν τη δική τους εικόνα. Δεν έχουν την τάση να δημιουργήσουν τις δικές τους ιδέες για τον κόσμο, όσο είναι εύκολο να αναμασήσουν ός είπε κάποιος διάσημος. Όλοι μοιάζουν ίδιοι…ίδια κουρέματα, ίδια τατουάζ, ίδια ρούχα, ίδιο τεμπέλικο κυνισμό, ίδιες πολιτικές απόψεις, ίδια εμφάνιση. Δεν υπάρχει αυθεντικότητα, θάρρος και ατομικότητα.
Δείτε την μοντέρνα τέχνη…ο μεταμοντερνιστικός πόλεμος γέννησε την παράφρονα πεποίθηση ότι τα πάντα μπορούν να θεωρηθούν τέχνη και η πραγματική τέχνη αγνοείται υπέρ κακόγουστων σκουπιδιών. Η ασχήμια λατρεύεται ώς ομορφιά.
Βρισκόμαστε στα εκμαυλισμένα τελευταία στάδια ενός πολιτισμού. Η λαϊκή κουλτούρα όπως υφίσταται σήμερα αποτελεί ευθεία απειλή στον Δυτικό Πολιτισμό, αφού προμηθεύει στους εχθρούς του δίκαιους λόγους για να τον καταστρέψουν. Ένα πολιτισμός αρχίζει να ξεφτίζει όταν παύει να πιστεύει στον εαυτό του. Κάνοντας την κουλτούρα που θεμελιώνει την κοινωνία μας εντελώς ανούσια και ακαθοδήγητη, μπορεί εύκολα να ανατραπεί. Πρέπει να ενθαρρύνουμε μια νέα πολιτισμική αναγέννηση που θα εμπνέεται απο την ομορφιά, το ταλέντο και την εξύψωση του ανθρώπινου επιτεύγματος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.