Επικίνδυνα παιχνίδια - Ζητάνε εδώ και τώρα ευρωπαϊκό στρατό - UNPOLITICAL

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Επικίνδυνα παιχνίδια - Ζητάνε εδώ και τώρα ευρωπαϊκό στρατό


Τόσο η Σύνοδος του ΝΑΤΟ όσο και η απόφαση του Τραμπ να φύγει από την Συμφωνία του Παρισιού, επιβεβαιώνουν το χάσμα που υπάρχει πλέον ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον, κάτι που ήδη έχει αρχίσει και γίνεται φανερό σε πολλούς τομείς.

Η κρίση του ΝΑΤΟ , σαν επακόλουθο των παραπάνω, έχει οδηγήσει πολλές ευρωπαϊκές χώρες να ζητάνε άμεσα την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού, που θα είναι φυσικά κοινός και θα μπορεί να ανταγωνιστεί πλήρως τις μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα).

Ο Bjørn Olav Knutsen, επικεφαλής ερευνητής στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Έρευνας και Άμυνας (FFI), χαρακτήρισε την επίσκεψη του Προέδρου Trump στην Ευρώπη ως "ένα σημάδι του πώς οι ΗΠΑ έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια". Σύμφωνα με τον ίδιο, να πιστεύει ότι τα περισσότερα πράγματα δεν θα είναι όπως πριν, με το Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.

Ως εκ τούτου, η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τη δική της ασφάλεια μέσω διαφόρων ρυθμίσεων συνεργασίας. 

Σύμφωνα με τον κ. Knutsen, τα έθνη της ΕΕ πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην πανευρωπαϊκή αμυντική ολοκλήρωση που θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας ενωμένης δύναμης της ΕΕ υπό κοινή διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.