Πρόκληση Μ. Γιλντιρίμ: «Τα ελληνικά μαχητικά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας» - «Μόκο» ο πρωθυπουργός! - UNPOLITICAL

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Πρόκληση Μ. Γιλντιρίμ: «Τα ελληνικά μαχητικά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας» - «Μόκο» ο πρωθυπουργός!


«Τα ελληνικά μαχητικά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας» δήλωσε πριν από λίγο ο Τούρκος πρωθυπουργός Μ.Γιλντιρίμ χωρίς να λάβει την παραμικρή απάντηση από τον Έλληνα πρωθυπουργό αφήνοντας έτσι να αιωρείται στον «αέρα» μια «μυρωδιά» ανύπαρκτου συμψηφισμού.
«Λάβαμε υπόψη μας το θέμα των παραβάσεων και παραβιάσεων που γίνονται εκατέρωθεν. Το θέμα είναι να μην κορυφώνεται η ένταση» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός χωρίς να πάρει απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα.
Δηλαδή ανενόχλητος δήλωσε ότι και τα ελληνικά μαχητικά κάνουν παραβιάσεις επιχειρώντας «συμψηφισμό» πάνω σε ανύπαρκτα δεδομένα!
Φαίνεται πως η ελληνική πλευρά δυσκολεύεται να κατανοήσει με ποιους έχει να κάνει στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Ενδεικτικά αναφέρθηκε από τον Α.Τσίπρας ότι πρόκειται για μια επίσκεψη που πραγματοποιείται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδο για τις σχέσεις των δύο χωρών και τις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή.
Ενδιαφέρουσα περίοδος ως προς τι; Οι Τούρκοι διεκδικούν και παραβιάζουν καθημερινά την εθνική μας κυριαρχία.
Mια ανούσια συνάντηση θα είχανε προ ολίγου οι πρωθυπουργοί Ελλάδος και Τουρκίας κατά την οποία ακούστηκαν και ατάκες του τύπου «Προσβλέπω στη δυνατότητα να βλέπουμε τα θέματα με θετικό τρόπο γιατί είστε κι εσείς απόφοιτος θετικών επιστημών, είστε μηχανικός κι εσείς όπως κι εγώ» εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν αποκάλυπτε ότι «η Ελλάδα θα είναι έτοιμη για την υλοποίηση της επέκτασης του Turkish Stream (Greek-Turkish Stream τον λένε οι Ρώσοι) ανοίγοντας εκ νέου το κεφάλαιο αυτό.
Ο πρωθυπουργός μόλις τώρα απάντησε ως προς το ζήτημα των Τούρκων φυγάδων πραξικοπηματιών ότι «στην Ελλάδα υπάρχει διάκριση των εξουσιών και είναι θέμα της Δικαιοσύνης» διαλύοντας έτσι την οποιαδήποτε αμφιβολία για το τι θα πράξει η Ελλάδα.
Ενώ ως προς το ζήτημα της συνεργασίας με το Ισραήλ αναφέρθηκε στο πλεονέκτημα της χώρας να βρίσκεται ακριβώς πάνω στο σταυροδρόμι των ενεργειακών δρόμων
«Εμπρηστική» όμως ήταν η δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού ως προς το ζήτημα των πραξικοπηματιών αφού είπε ότι «δεν παρεμβαίνουμε στην ελληνική Δικαιοσύνη αλλά ελπίζουμε να μην κάνουν οι πραξικοπηματίες, πραξικόπημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις»
Ο πρωθυπουργός πριν από λίγο αναφέρθηκε στην επιθετική στάση της Τουρκίας λέγοντας: «Η υλοποίηση της σύγχρονης θετικής ατζέντας μεταξύ μας πρέπει να υλοποιηθεί στο πλαίσιο καλής γειτονίας. Αυτό δεν ήταν πάντα εφικτό τους τελευταίους μήνες, με τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας και τις υπερπτήσεις».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «πρέπει να ξαναφτιάξουμε το κλίμα προκειμένου να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας».
Κατά τον ίδιο «το προηγούμενο διάστημα και οι δύο λαοί πέρασαν δυσκολίες αλλά καμία χώρα δεν έχει εκμεταλλευτεί τις δυσκολίες αυτές αλλά αντίθετα βοήθησε η μια την άλλη».
Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα «το επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσουμε με εποικοδομητικό τρόπο προκλήσεις και να προσεγγίσουμε με γενναιότητα ανοιχτά ζητήματα για δεκαετίες και να βρίσκουμε λύσεις».
Από την πλευρά του ο Τούρκος πρωθυπουργός ξεκίνησε με τούρκικη παροιμία: «ο γείτονας χρειάζεται μέχρι και τη στάχτη του ξύλου που καίει ο γείτονας».
Παράλληλα ζήτησε να αντιμετωπίζονται τα θέματα και τα προβλήματα στις σχέσεις των δύο χωρών «στα πλαίσια της λογικής και με ψυχραιμία»
«Θεωρώ ότι δεν πρέπει να μας εμποδίσουν οι προκαταλήψεις ή οι παρανοήσεις ορισμένων θεμάτων» συμπλήρωσε ο κ. Γιλντιρίμ.
Ε ναι τους Τούρκους ποια προκατάληψη να τους εμποδίσει. Αυτοί διεκδικούν και εμείς απλώς κάνουμε υπομονή.
Δεν ξέχασε να απαντήσει και στην άκαιρη ατάκα του Α.Τσίπρα περί... μηχανικών: «είμαστε και οι δύο μηχανικοί και έχουμε ένα πραγματιστικό και θετικό τρόπο προσέγγισης των προβλημάτων να αναλύουμε τις συντεταγμένες και να βρούμε τη λύση που χρειάζεται».
«Θα πρέπει να εστιάσουμε στις ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας και να δούμε τι θα κάνουμε με τις προκλήσεις τις οποίες πιστεύω ότι σε ένα ευρύ χρονικό πλαίσιο και σε κλίμα δικαιοσύνης και διαλόγου μπορούμε να επιλύσουμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.