Αλβανία: Προς αυτοδύναμη κυβέρνηση Ράμα - Τρεις έδρες για τους Τσάμηδες - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Αλβανία: Προς αυτοδύναμη κυβέρνηση Ράμα - Τρεις έδρες για τους Τσάμηδες

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλβανία: εκλογες

Προς αυτοδύναμη κυβέρνηση οδεύει ο Έντι Ράμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Αλβανία, βάσει των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων. 

Από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων σε 1418 από 5362 κάλπες σε όλη τη χώρα, δηλαδή από την καταμέτρηση του 29,3% των ψήφων μέχρι τις 08:15 τοπική ώρα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός News 24, προκύπτει ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα κερδίζει 49,7% ή 75 έδρες, το Δημοκρατικό Κόμμα κερδίζει 41 έδρες, το ΣΚΟ του Μέτα κερδίζει 20 έδρες, το Κόμμα των Τσαμηδων PDIU κερδίζει 3 έδρες και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα κερδίζει μία έδρα.

Το 2013 το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα είχε κερδίσει τις εκλογές με 65 έδρες και με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, φαίνεται αυξάνει την εκλογική του δύναμη. Μολονότι είναι νωρίς να εξάχθούν συμπεράσματα, είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που Κόμματα που κυβερνούν, όχι μόνο δεν φθείρονται, αλλά και αυξάνουν τη δύναμή τους.

Το ΣΚΟ διατηρεί τη σημερινή του δύναμη, κάπως αυξημένη με τις εκλογές του 2013 που ανέδειξε 16 βουλευτές.

Το ΔΚ μέχρι τώρα, φαίνεται να χάνει έδαφος συγκριτικά με το 2013, σε Περιφέρειες μάλιστα της Βόρειας Αλβανίας που θεωρούνταν προπύργιά του, όπως η Σκόδρα, είτε η Ντίμπρα. Μέχρι τώρα παίρνει λιγότερες έδρες από το 2013, όταν πήρε 50 έδρες.

Οι Τσάμηδες, από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, κερδίζουν τρεις έδρες: Στο Ελμπασάν, τα Τίρανα και τη Ντίμπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.