Η Ισπανία απειλεί να μπλοκάρει την δόση προς την Ελλάδα - UNPOLITICAL

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Η Ισπανία απειλεί να μπλοκάρει την δόση προς την Ελλάδα

Η Ισπανία απειλεί να μπλοκάρει την δόση προς την Ελλάδα

Προσπάθεια να υποβαθμίσει το θέμα που έχει προκύψει με τις αντιδράσεις του Ισπανού υπουργού Οικονομικών, Λουίς Ντε Γκίντος, ο οποίος διαμαρτύρεται για τη δίωξη Ισπανού πρώην στελέχους του ΤΑΙΠΕΔ, κάνει η κυβέρνηση. 

Ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε το πρωί της Παρασκευής προσερχόμενος στο Ecofin του Λουξεμβούργου ότι αν δεν λυθεί το θέμα που έχει προκύψει με την δικαστική παραπομπή τριών μελών του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ και έξι εμπειρογνωμόνων για απιστία τότε δεν θα γίνει και η εκταμίευση της δόσης. 

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το θέμα δεν είναι σοβαρό και ότι επίλυση του έχει δρομολογηθεί. Ενδιαφέρον έχει δε ότι στην κυβέρνηση... θυμήθηκαν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και επαναλαμβάνουν το αυτονόητο ότι εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να παρέμβει στην δικαστική. 

«Όλοι καταλαβαίνουν ότι σε μια δημοκρατία η εκτελεστική εξουσία δεν δίνει εντολές στη δικαστική» λένε. Παραδέχονται όμως ότι υπάρχει δυσαρέσκεια και ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί μια φόρμουλα διαδικαστικού χαρακτήρα από την ελληνική κυβέρνηση. 

Αντίδραση υπήρξε και με έκδοση non paper από την κυβέρνηση στο οποίο αναφέρεται ότι «η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου, στο πλαίσιο της έννομης τάξης και της δικαιοκρατίας, το θέμα που έχει προκύψει με τους τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, να διευθετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά. Δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.